Κόπηκαν οι επικοινωνίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην κακοκαιρία Daniel

Κόπηκαν οι επικοινωνίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην κακοκαιρία Daniel

Μετά την αποκάλυψη για την παραλίγο αεροπορική τραγωδία πάνω από τη νήσο Κέα στις αρχές Αυγούστου και το καμπανάκι κινδύνου της Κομισιόν για 14 αεροδρόμια σε συνδυασμό με όλες τις ελληνικές αεροπορικές εταιρίες, το documentonews.gr φέρνει στο φως ένα ακόμα περιστατικό που αποδεικνύει ότι «πετάμε κι όπου βγει».

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, κατά τη διάρκεια της θανατηφόρας κακοκαιρίας Daniel, κόπηκαν οι επικοινωνίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας εξαιτίας βλάβης που προκλήθηκε στο καλώδιο σύνδεσης με τις κεραίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που είναι τοποθετημένες στα Γεράνεια Όροι, στο Πήλιο και στον Υμηττό.

Κατά τις ίδιες πηγές, το πρόβλημα παρατηρήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου και διήρκεσε περίπου μισή ώρα, με τις επικοινωνίες με τους πιλότους να πραγματοποιούνται μέσω εφεδρικών πομπών, κάτι που αποτελεί «έσχατη λύση». Ειδικοί αποδίδουν την ευθύνη στο πεπαλαιωμένο σύστημα επικοινωνίας, του οποίου η αναβάθμιση έχει μετατραπεί σε μια ατέρμονη διαδικασία κατάτμησης έργων και προμήθειας ασύνδετων μηχανημάτων.

«Αρχαία» και τα ραντάρ

Όπως προσθέτουν οι ειδικοί, το ίδιο μοτίβα ξεπερασμένου εξοπλισμού ισχύει και για τα ραντάρ, αφού το σύστημα Pallas δεν έχει ανανεωθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να «πέφτει», αλλά και να δυσχεραίνει το έργο των ελεγκτών.

Για παράδειγμα, εκεί αποδίδουν και την παραλίγο πλαγιομετωπική σύγκρουση δύο αεροπλάνων της Olympic Air στις αρχές Αυγούστου πάνω από την Τζιά, αφού στο ραντάρ δεν υπήρχε το σύστημα που θα ειδοποιούσε για το ενδεχόμενο σύγκρουσης.

Αποτέλεσμα αυτών είναι να επικρατεί αναταραχή στις τάξεις των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς πολλοί θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει στην τύχη της την Υπηρεσία, τα αεροδρόμια και την αεροναυτιλία.

Διαβάστε σχετικά: Τρόμος στον αέρα: 8 καυτά ερωτήματα για την ασφάλεια των πτήσεων

Παραλίγο τραγωδία στον αέρα

Πρώην ελεγκτής διαψεύδει την ΥΠΑ: Δεν είναι σύνηθες το περιστατικό στην Τζιά που αποκάλυψε το Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter