«Κοράλλια και Ύφαλοι» στο Πλανητάριο

«Κοράλλια και Ύφαλοι» στο Πλανητάριο

Σε κοραλλιογενείς υφάλους που ελάχιστες κάμερες έχουν καταγράψει έως σήμερα και στα υπέροχα νερά που τους περιβάλλουν μας προσκαλεί για ακόμη μία φορά η ταινία θόλου «Κοράλλια και Ύφαλοι», που θα αρχίσει να προβάλλεται στον θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, από την Πέμπτη 1 Ιουνίου και για λίγους μόνο μήνες!

Οι υποβρύχιες κάμερες κατέγραψαν εικόνες εκπληκτικής ομορφιάς από το βυθό στον Νότιο Ειρηνικό ωκεανό. Οι θεατές θα «βουτήξουν», μαζί με γνωστούς επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένου του Ζαν-Μισέλ Κουστό, σε μερικά από τα πιο παρθένα νερά του πλανήτη μας, μέρη που όμως κινδυνεύουν, καθώς η ευαίσθητη ισορροπία της υποβρύχιας ζωής έχει αρχίσει να ανατρέπεται.

Η θεαματική ταινία «Κοράλλια και Ύφαλοι» προβάλλει μερικές από τις σπάνιες φυσικές ομορφιές της Γης, θυμίζοντας σε όλους μας ότι «δεν κληρονομούμε τον πλανήτη από τους γονείς μας. Αντίθετα τον δανειζόμαστε από τα παιδιά μας».

Οι Κοραλλιογενείς Ύφαλοι αποτελούν τα πλουσιότερα οικοσυστήματα στη θάλασσα, ένα ιδανικό περιβάλλον για αναρίθμητες μορφές ζωής. Στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, που παρουσιάζεται στην ταινία θόλου «Κοράλλια και Ύφαλοι», περισσότερα από 400 είδη κοραλλιών, 1.500 είδη ψαριών, 4.000 είδη μαλακίων, θαλάσσιες χελώνες, δελφίνια κ.ά., βρίσκονται σε μία εκπληκτική αλλά ευαίσθητη βιολογική ισορροπία.

Η ταινία θόλου είναι κατάλληλη για παιδιά 9 ετών και άνω αλλά και για ενήλικες.

Μυστικά & Documento

18/07/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter