Κοράνι για …Ρεκόρ Γκίνες!

Κοράνι για …Ρεκόρ Γκίνες!

Ένας αιγύπτιος καλλιτέχνης, ο οποίος υπήρξε αυτοδίδακτος καθώς εγκατέλειψε το σχολείο, πέρασε τρία χρόνια δημιουργώντας αυτό που ο ίδιος ελπίζει ότι θα είναι το μεγαλύτερο Κοράνι στον κόσμο.

Ο Σαάντ Μοχάμεντ, το σπίτι του οποίου στην πόλη Μπελκίνα, βορείως του Καΐρου, κοσμούν χειροποίητα ισλαμικά μοτίβα στους τοίχους και τα ταβάνια, έχει αναπαράξει το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων σε έναν πάπυρο μήκους 700 μέτρων.

Ο Μοχάμεντ επιδεικνύει το περίτεχνα διακοσμημένο δημιούργημά του μέσα σε ένα μεγάλο ξύλινο κουτί με ρόδες στις δύο άκρες του.

“Αυτό το Κοράνι είναι μήκους 700 μέτρων και φυσικά πρόκειται για μια τεράστια ποσότητα χαρτιού. Χρηματοδότησα μόνος μου την κατασκευή του την τελευταία τριετία και είμαι ένας μέσος άνθρωπος. Δεν έχω περιουσιακά στοιχεία ή τίποτα τέτοιο”, λέει ο ίδιος.

Ο Μοχάμεντ επιθυμεί να συμπεριληφθεί το Κοράνι του στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες και για τον λόγο αυτό υπέβαλε σχετική αίτηση. Το Γκίνες υποστηρίζε ότι παρότι υπάρχει ήδη ρεκόρ για το μεγαλύτερο τυπωμένο Κοράνι στον κόσμο, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτοχος ρεκόρ για την μεγαλύτερη χειρόγραφη εκδοχή του.

Ο Μοχάμεντ λέει ότι προσβλέπει σε βοήθεια είτε από την κυβέρνηση, είτε από κάποιον άλλον ενδιαφερόμενο, για να καλύψει το κόστος της αίτησης στο Γκίνες.

(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

26/06/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter