Κορίνα Κρέτσου: H Συμφωνία των Πρεσπών θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Κορίνα Κρέτσου: H Συμφωνία των Πρεσπών θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Για τη συνεργασία της με την ελληνική κυβέρνηση, τη Συμφωνία των Πρεσπών, την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα δημοσιονομικής αναπροσαρμογής αλλά και τις επερχόμενες ευρωεκλογές μίλησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Κορίνα Κρέτσου.

Η κ. Κρέτσου εξέφρασε την εκτίμησή της στην αφοσίωση που έχει δείξει η η Ελλάδα στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής υπό τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως οι σήραγγες στα Τέμπη.

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών η Επίτροπος τόνισε ότι «αποτελεί παράδειγμα συμφιλίωσης για την Ευρώπη στο σύνολό της και θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων».

Σχετικά με την έξοδο της χώρας μας από το πρόγραμμα δημοσιονομικής αναπροσαρμογής η κ. Κρέτσου σημειώνει ότι «η οικονομία της Ελλάδας αναπτύχθηκε κατά 2% μέσα στο 2018 και αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμό πάνω από 2% τα επόμενα χρόνια».

Τέλος η Ευρωπαία επίτροπος, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για τις επικείμενες ευρωεκλογές, τονίζει: «H πολιτική συνοχής μπορεί να είναι κομμάτι της λύσης. Διότι ο κύριος στόχος μας είναι να μειώσουμε τις ανομοιότητες ανάμεσα στις περιοχές και θέλουμε κάθε περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάθε πόλη και χωριό να επωφελείται εξίσου σε αυτό το μοναδικό ευρωπαϊκό σχέδιο». «Όταν δουλεύουμε μαζί σαν Ευρωπαίοι, συμπεριλαμβανομένων εθνικών κυβερνήσεων, πόλεων, περιφερειών και κοινωνικών εταίρων – κάνουμε θαύματα, μετατρέπουμε το αδύνατο σε νέες ευκαιρίες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter