Κορινθία: Η συγκλονιστική μαρτυρία του ψαροντουφεκά που ανέσυρε την 6χρονη – «Δεν ήταν κανείς στην παραλία…»

Κορινθία: Η συγκλονιστική μαρτυρία του ψαροντουφεκά που ανέσυρε την 6χρονη – «Δεν ήταν κανείς στην παραλία…»
Φωτογραφία αρχείου

Απολογείται το πρωί της Τετάρτης ο πατέρας της 6χρονης η οποία πνίγηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην παραλία Καλαμακίου στα Ίσθμια Κορινθίας, με τον εισαγγελέα να έχει ασκήσει δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου στον 42χρονο, την ώρα που οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τις συνθήκες θανάτου του άτυχου παιδιού.

Ο 42χρονος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι δεν βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει την κόρη του επειδή έχει άσθμα, αναφέροντας ότι προσπάθησε να ανεβάσει το κοριτσάκι σε μία δεμένη βάρκα, εκείνη γλίστρησε από τα χέρια του, της έφυγε το σωσίβιο και βρέθηκε ξαφνικά στον βυθό.

«Πάρε το λιμενικό, πέθανε παιδί»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του ψαροντουφεκά, Παύλου Μπουνά, ο οποίος εντόπισε τη σορό της 6χρονης.

«Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολύμπαγα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και κοιτάω πάνω: κουνιόντουσαν κάτι χέρια, κάτι πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή», είπε ο Παύλος Μπουνάς, μιλώντας στο Star.

«Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο, Κάνω έτσι βλέπω ότι είναι παιδί. Φωνάζω τη γυναίκα μου, βγαίνω έξω από το νερό, το κεφάλι, φωνάζω: “Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί”. Το βουτάω από το χέρι, το βγάζω έξω, το τραβάω. Με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, ξεκίνησε το παιδί έβγαζε νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά.. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο», σημείωσε.

«Όταν εγώ βρήκα το παιδί, ήτανε γύρω στα 10-15 μέτρα μέσα η βάρκα από την ακτή, από την αμμουδιά. Το βάθος του νερού ήταν γύρω στα 6-7 μέτρα κάτω. Δεν ήταν κανείς στην παραλία, ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα μου, ένας άλλος γείτονας, που είχε κάτσει για λίγο και έφυγε, ο οποίος είχε δώσει κι αυτός κατάθεση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter