Κορινθία, Σποράδες και Κρήτη στο έλεος του «Αντίνοου» (Photos – Video)

Κορινθία, Σποράδες και Κρήτη στο έλεος του «Αντίνοου» (Photos – Video)

Η ολονύκτια επέλαση του «Αντίνοου» σε Κορινθία, Σποράδες, Aνατολική Θεσσαλία, Στερεά Πελοπόννησο και Κρήτη δημιούργησε πολλά προβλήματα. 

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στην Κόρινθο

Συγκεκριμένα, ισχυρότατες βροχοπτώσεις σάρωσαν τη Κορινθία με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να εγκλωβιστούν στα οχήματά τους.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα ορμητικά νερά. Σε λίμνη μετατράπηκε η παλαιά εθνική οδός Κορίνθου Πατρών στα φανάρια του Ισθμού. Mε εντολή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της Υπηρεσίας, με 37 οχήματα και 83 πυροσβέστες για παροχές βοήθειας.


Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, κινητοποιήθηκαν: 12 οχήματα από ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας, 5 οχήματα από ΠΕ.ΠΥ.Δ Πελοποννήσου και 5 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) με έναν αξιωματικό της 1ης ΕΜΑΚ1 πεζοπόρο τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και 1 πεζοπόρο τμήμα από την 1η ΕΜΑΚ καθώς και 12 επιχειρησιακοί αξιωματικοί

Επίσης, πραγματοποιήθηκε διάσωση 9 ατόμων από 5 ΕΙΧ οχήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Κορίνθου δέχτηκε 46 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Ποτάμια οι δρόμοι σε Σκόπελο και Σκιάθο

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε ο «Αντίνοος» και στις Σποράδες. Σύμφωνα με το e-thessalia.gr η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε προβλήματα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στη Σκιάθο. Επίσης, «φούσκωσε» το καθαρισμένο ρέμα της Αγίας Παρασκευής ενώ στο νησί βρίσκονται μηχανικοί της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα μέχρι αυτή την ώρα.

Παράλληλα, στη Σκόπελο τα στενά είχαν μετατραπεί κυριολεκτικά σε ποτάμια και ήταν αδύνατη η κυκλοφορία.

https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/609974706191158/

SOS ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Πλημμυρικά φαινόμενα πριν λίγες ώρες στην Σκόπελο.

Βίντεο: SkiathosLife.
Πηγή Βίντεο: Mama mia Boutique Νικολέτα Στάθη.

Gepostet von Forecast Weather Greece am Dienstag, 16. Juli 2019

Κρήτη: Ζημιές σε ελιές και κατολισθήσεις

Ο «Αντίνοος» έπληξε και την Κρήτη. Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα στο βόρειο τμήμα του Λασιθίου και κυρίως στο δήμο Σητείας σε διάστημα δύο ωρών έπεσαν 65 χιλιοστά βροχής με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει ο παραπόταμος Σκλαβεδιάκος ο οποίος συναντάται με τον Παντέλη και εκβάλλει στην παραλία Σητείας. Πλημμύρισαν ελαιώνες και άλλες καλλιέργειες και υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση υδάτων σε διάφορα σημεία στην πόλη της Σητείας.

Σύμφωνα με το neakriti,gr δήμος Σητείας, οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Λασιθίου και η πολιτική προστασία αντιμετώπισαν έγκαιρα τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν. Μετά τις 10 το πρωί εκτονώθηκε η κατάσταση όμως στην παραλία της Σητείας το ποτάμι έχει βγάλει φερτά υλικά καλάμια, ξύλα και θα χρειαστεί καθαρισμός από την αρχή. 

Προβλήματα υπήρξαν και στο βόρειο οδικό άξονα Κρήτης Καβουσίου- Σητείας στη θέση Πλάτανος όπου είχαμε καταπτώσεις βράχων.


Δείτε τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι τις 9 το πρωί, από το σύνολο των 50 μετεωρολογικών σταθμών τους οποίους λειτουργεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο/meteo.gr στο νησί, δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί

Χείμαρρος παρέσυρε σκηνή και αυτοκίνητο στην Εύβοια

Στιγμές αγωνίας έζησαν τα ξημερώματα οι άνθρωποι που είχαν κατασκηνώσει στην περιοχή «Ποτάμι» ανατολικά της Καρύστου και κοντά στο χωριό Πλατανιστός.

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, όπως αναφέρει το lamiareport.gr, το Κέντρο Επιχειρήσεων της αστυνομίας στην Εύβοια ενημερώθηκε μέσω του ευρωπαϊκού κωδικού κλήσης εκτάκτων αναγκών «112» ότι ένας χείμαρρος πλημμύρισε και παρέσυρε μια σκηνή και ένα αυτοκίνητο των κατασκηνωτών που βρίσκονται στην περιοχή.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στην περιοχή έσπευσαν η αστυνομία, η πυροσβεστική, ενώ ξεκίνησε και 8μελής ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ από Λαμία και πεζοπόρο τμήμα για το σημείο.

Όταν οι διασώστες έφτασαν στην περιοχή διαπίστωσαν ότι λόγω της υπερχείλισης του χειμάρρου η κυκλοφορία έχει διακοπεί και δεν υπάρχει πρόσβαση στο απέναντι σημείο, προς την περιοχή «Κάβο Ντόρο», όπου βρίσκονται οι κατασκηνωτές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter