Κόρινθος: «Δεν στέλνουμε τα παιδιά στο σχολείο» – Αυτοί είναι οι παλαιοχριστιανοί που ζουν στις κατακόμβες και αρνούνται την τεχνολογία (Video)

Κόρινθος: «Δεν στέλνουμε τα παιδιά στο σχολείο» – Αυτοί είναι οι παλαιοχριστιανοί που ζουν στις κατακόμβες και αρνούνται την τεχνολογία (Video)

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το λαγούμι 30 μέτρων στο οποίο ζούσε μια οικογένεια στην Κόρινθο, υπό τραγικές συνθήκες, σαν «άνθρωποι των σπηλαίων». Όπως φαίνεται επρόκειτο για ένα κοινόβιο μιας κοινότητας «Παλαιοχριστιανών», όπως αποκαλούνται.

Στo Mega μίλησε το ζευγάρι και μία φιλοξενούμενη γυναίκα από την Άρτα, που διαμένουν στο λαγούμι, περιγράφοντας τις… πρωτόγονες συνθήκες υπό τις οποίες έχουν επιλέξει να ζουν.

Συγκεκριμένα, η Σεβαστή Καλαϊτζιδάκη μητέρα της οικογένειας είπε πως τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν σχολείο, ενώ χρησιμοποιούν μόνο βότανα και όχι φάρμακα και συνέχισε λέγοντας  «Εγώ είμαι έγκυος τώρα στο 5ο παιδί. Όλα μαζί τα παιδάκια της οικογένειας είναι 6 – 7. Δεν είναι όλα δικά μου, είναι κι από άλλες οικογένειες και τα μεγαλώνουμε με τους μαμάδες τους».

Περιγράφοντας τους χώρους του σπιτιού η κα Καλαϊτζιδάκη ανέφερε ότι υπάρχει ένα αυτοσχέδιο τζάκι – που είναι φτιαγμένο από λάσπη και ξερά χόρτα – ένα πατάρι κι ένα σαλόνι, όπου εκεί περνούν τα μέλη του κοινόβιου τις περισσότερες τους ώρες και ξεκαθάρισε: «Δεν μένω σε σπηλιά, μένω σε δεντρόσπιτο, καθώς είναι φτιαγμένο από κορμούς, λάσπη και χόρτα».

Στη συνέχεια, εξήγησε: «Ψάχναμε χρόνια να μείνουμε μακριά από την φασαρία της πόλης. Ο χώρος είναι ιδιωτικός και περιφραγμένος. Μαζί μας μένουν κι άλλες οικογένειες, είμαστε κοινότητα. Στο σύνολο είμαστε περίπου 10 άτομα».

Ο Μάνος Καλαϊτζιδάκης, σύζυγός της Σεβαστής, ανέφερε ότι τα παιδιά της οικογένειας δεν πηγαίνουν στο σχολείο, καθώς δεν υπάρχει μέσο να καλύψει την χιλιομετρική απόσταση από εκεί που μένουν, αλλά κυρίως δεν συμφωνούν με την ελληνική εκπαίδευση.

Ο άνδρας, ερωτώμενος για την επίθεση στους αστυνομικούς που πήγαν για έλεγχο, υποστήριξε ότι δεν τους επιτέθηκαν, αλλά ότι οι αστυνομικοί ήταν εκείνοι που τους επιτέθηκαν, απρόκλητα.

Φιλοξενούμενη της οικογένειας είναι και μία γυναίκα από την Άρτα, η οποία μίλησε στην κάμερα: «Φύγαμε από την αστική κοινωνία και πήγαμε να κάνουμε ένα δικό μας τρόπο ζωής. Εγώ προσωπικά είμαι έγκυος 5 μηνών και ήρθα εδώ για να βοηθήσω την κατάσταση που ήταν πολύ άσχημη λόγω των αστυνομικών που ήρθαν. Στις κοινότητες τέτοιου τύπου υπάρχει συνεργασία, βοηθάμε η μία την άλλη».

 

Αυτό είναι το σπίτι λαγούμι

Τα σπίτια είναι φτιαγμένα από λάσπη και άχυρα, δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχουν πόσιμο νερό. Έχουν σκάψει μάλιστα ένα λαγούμι 30 μέτρων που καταλήγει σε μια ρεματιά για να προστατεύονται από εξωτερικούς κινδύνους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το neakriti.gr πρόκειται για μια οικογένεια Κρητικών που μετακόμισε στην κοινότητα Μάννα της Κορινθίας φεύγοντας πριν από τρία χρόνια περίπου από την Κρήτη, αγόρασε ένα χωράφι με ένα καλύβι και έτρωγε ότι καλλιεργούσε. Τα παιδιά δεν πήγαιναν στο σχολείο, γενικώς απέφευγαν τις επαφές με τον κόσμο.

«Αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο»

«Είμαστε μια κοινότητα Παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή τους Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες», ανέφερε στο Star ένα μέλος αυτής της κοινότητας, ο οποίος μάλιστα έκαψε το αυτοκίνητο ενός αγρότη και στη συνέχεια να επιτέθηκε μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του στους αστυνομικούς που πήγαν εκεί να τον συλλάβουν.

Κατά τους ισχυρισμούς του ίδιου, υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε τον ίδιο και τους ομοϊδεάτες του «θρησκευτική μειονότητα».

«Ήρθε ένας λαθροθήρας το Σάββατο το βράδυ και κυνηγούσε σε απόσταση είκοσι μέτρων από μεμονωμένη οικία. Είχε εγκλωβίσει ένα γουρουνάκι και ήθελε να το δολοφονήσει», είπε ο 45χρονος.

Ερωτώμενος για τα όπλα που είχαν και τα τόξα, αναφέρει πως είναι «τεχνουργήματα».

«Στην αρχαία Ελλάδα τα τόξα θεωρούνταν ντροπή, είχαν δόρατα οι αρχαίοι Έλληνες. Επί Ρωμανίας, επειδή είμαστε Ρωμιοί εμείς, που σημαίνει όχι Έλληνες, ήρθε το τόξο στο Βυζάντιο. Το τόξο λοιπόν το έχουμε και τον θυρεό μας, το οποίο μας διαφοροποιεί από τους Έλληνες. Είναι ένα τεχνούργημα, το φτιάχνουμε με παραδοσιακό τρόπο και δεν το αντιμετωπίζουμε ως όπλο, είναι σημάδι του πολιτισμού μας», είπε.

«Το λαγούμι το σκάψαμε μόνοι μας»

Για το λαγούμι που υπάρχει μέσα στο σπίτι μίλησε η μητέρα της πολύτεκνης οικογένειας.

Όπως ανέφερε, το έσκαψαν οι ίδιοι και αποτελεί «τον εξαερισμό της εκκλησίας» που έχουν φτιάξει μέσα στο τουνελ.

Δείτε εικόνες του korinthia24.gr από το σπίτι – λαγούμι

Η καταγγελία που ξεσκέπασε την υπόθεση

Η όλη υπόθεση έγινε γνωστή όταν 67χρονος έκανε καταγγελία στο ΑΤ Ξυλοκάστρου υποβάλλοντας έγκληση σε βάρος άγνωστου δράστη που διαμένει διαμένει κάτω από πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο χωράφι του, γιατί έβαλε φωτιά στο αγροτικό αυτοκίνητο του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο χωράφι του. Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης του εμπρησμού είναι ένας 45χρονος άνδρας που μένει στην περιοχή «Σαϊτάς» κοντά στην κοινότητα Μάννα (Μάρκασι) Κορινθίας.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης του εμπρησμού είναι ένας 45χρονος άνδρας που μένει στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-1- αεροβόλο όπλο,

-102- σφαίρες κυνηγετικού όπλου,

-81- φυσίγγια,

-7- αυτοσχέδια τόξα,

-20- βέλη,

-4- μαχαίρια,

-1- αυτοσχέδιο τυφέκιο

-1- τσεκούρι

 

Δείτε επίσης:

Μυστήριο στην Κόρινθο: Οικογένεια ζούσε σε λαγούμι 30 μέτρων – Κυκλοφορούσαν με τόξα και βέλη (Video)

Στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

Τέλη κυκλοφορίας: Πότε λήγει η προθεσμία – Bήμα βήμα η διαδικασία πληρωμής

Ο ξέφρενος χορός Κασσελάκη – Τάιλερ στο πάρτι για την ισότητα στον γάμο: «Be proud of yourself» (Videos)

Οι 12 ειδικές κατηγορίες για πρόωρη συνταξιοδότηση – Ποιοι έχουν δικαίωμα εξόδου έως και επτά πριν τα 62 έτη

Γάμος ομοφύλων: Απείχε το 1/3 της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Αξιακό… ρήγμα στη Χαριλάου Τρικούπη

ΣΥΡΙΖΑ: Εν αναμονή εξελίξεων με τους τρεις που διαφοροποιήθηκαν – Τι θα κάνει ο Κασσελάκης

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter