Κόρινθος: «Επιτελική» κατολίσθηση στη διώρυγα

Κόρινθος: «Επιτελική» κατολίσθηση στη διώρυγα

Νέα κατολίσθηση πρανών έλαβε χώρα το μεσημέρι της 4ης Ιουλίου στη Διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, με αποτέλεσμα αυτή να κλείσει, λίγες μόλις ώρες μετά την επαναλειτουργία της.

Όπως μας ενημερώνουν τα τοπικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα το loutraki365.gr στο σημείο έχει σταλεί ειδικό πλωτό, το οποίο ξεκίνησε εργασίες καθαρισμού του καναλιού, ενώ η διέλευση πλοίων διακόπηκε προσωρινά. Τα δεδομένα αυτά, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσαν συμφόρηση καθώς αρκετά είναι τα πλοία που περιμένουν κυρίως από την πλευρά του Σαρωνικού, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα νέα έργα αποκατάστασης.

Κι αν οι κατολισθήσεις δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις… εγγυήσεις οι οποίες δόθηκαν προ ολίγων ημερών, τόσο από τον πρωθυπουργό, ο οποίος μετέβη στην περιοχή για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την πορεία των βελτιωτικών έργων, όσο και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης, το μεσημέρι της 1ης Ιουλίου από την Κόρινθο δήλωνε ότι επί 130 χρόνια δεν είχε γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση, σημειώνοντας η διώρυγα θα λειτουργεί με απόλυτη ασφάλεια για τους επόμενους 3 μήνες, προτού κλείσει εκ νέου για βελτιωτικά έργα και παραδοθεί οριστικά προς χρήση των επιβατών το καλοκαίρι του 2023.

Ο δε Γιάννης Οικονόμου, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών υπογράμμισε ότι η πρώτη φάση των παρεμβάσεων «ολοκληρώθηκε με σχέδιο», ανακοινώνοντας ότι «η Διώρυγα θα ανοίξει με απόλυτη ασφάλεια για τους επόμενους 3 μήνες, προκειμένου να εξυπηρετήσει την καλοκαιρινή κίνηση», ωστόσο η πραγματικότητα εξελίχθηκε με εντελώς διαφορετικό τρόπο, καθώς -όπως δυστυχώς απεδείχθη για όσους διελαύνοντες ήθελαν να εξυπηρετηθούν-, έλαβε χώρα ακόμη μία… κατακρήμνιση επιτελικού πρότζεκτ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter