«Κοριόπολις 2011»: Επίθεση κατά ΕΥΠ για συρραφές τηλεφωνικών συνομιλιών

«Κοριόπολις 2011»: Επίθεση κατά ΕΥΠ  για συρραφές τηλεφωνικών συνομιλιών

Ο Αχιλλέας Μπέος και ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Βασίλη Καρακούλια έστρεψαν τα βέλη τους κατά της ΕΥΠ στην εκδίκαση της δίκης για τα στημένα παιχνίδια του 2011 (Koriopolis), κατηγορώντας την για συρραφές στις συνομιλίες των εμπλεκόμενων προκειμένου να «προστατευτούν πολιτικά πρόσωπα και επιχειρηματίες».

Ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και έκπτωτος δήμαρχος Βόλου υποστήριξε ότι «αν είχαν απομαγνητοφωνηθεί όλα, θα ήταν άλλοι κατηγορούμενοι εδώ. Η ΕΥΠ προστατεύει πολιτικά πρόσωπα και επιχειρηματίες». Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Καρακούλια, ζήτησε τη διακοπή της δίκης μέχρι να απομαγνητοφωνηθούν όλες οι συνομιλίες και να γίνουν γνωστά τα στοιχεία εκείνων που έκαναν τις απομαγνητοφωνήσεις, ενώ είπε πως οι υπάλληλοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έχουν παρανομήσει.

Σήμερα κατέθεσαν οι μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι δήλωσαν άγνοια για στήσιμο αγώνων εκείνη την περίοδο. Ο Βολιώτης δημοσιογράφος, Αποστόλης Γαλάτης, υποστήριξε: «Ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή μου στον Ολυμπιακό Βόλου κάτι από αυτά που γράφονταν για στημένα παιχνίδια. Η υπόθεση αυτή έκανε τεράστια ζημιά στην πόλη του Βόλου. Απορώ γιατί κατηγορούνται κάποιοι άνθρωποι. Κάποιοι ήθελαν να διαλύσουν τον Ολυμπιακό Βόλου γιατί έπαιρνε μεγάλο κομμάτι από την πίτα. Ο πρόεδρος ήταν πρότυπο, πολύ οργανωτικός κλπ. Δεν υπάρχει τίποτα απ’ τις κατηγορίες. Αυτό λέει το ρεπορτάζ μου, το έχω ψάξει».

Ο διαιτητοπαράγοντας Σάκης Βελιώδης, ο οποίος θήτευσε στην ΚΕΔ, ανέφερε ότι «δεν με ενόχλησε ποτέ κανείς για τους ορισμούς των διαιτητών», ενώ ο τότε συνεργάτης του, Κώστας Φινοκαλιώτης, είπε: «Δεν ήμουν στην ΚΕΔ μετά το 2010. Ούτε με ενόχλησαν ποτέ, ούτε με πίεσαν για ορισμούς. Δεν έχω κάτι να πω για τον κύριο Μπέο. Απλά δεν ήταν και ο πιο φιλικός και φιλόξενος». Ο δημοσιογράφος Μπάμπης Κατσούλης ήταν ο τελευταίος που κατέθεσε λέγοντας ότι «το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι και την επίμαχη περίοδο πρόεδροι της Super League ήταν ο Πατέρας και ο Μαρινάκης. Εκείνοι επηρέαζαν πρόσωπα και καταστάσεις. Κάποιοι πλήρωσαν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, την φημολογία που υπήρχε. Ενώ δεν είχαν τη δυνατότητα να επηρεάσουν καταστάσεις. Για παράδειγμα στη συνομιλία Μπάκου-Μπέου για το Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου 2-1, όπου εν τέλει ο σκοπός δεν επετεύχθη, δηλαδή να σωθεί ο Αστέρας. Δεν νομίζω ότι έγινε κάτι σε εκείνο το ματς, αφού το γκολ μπήκε στο 92’. Δεν έκανε κουμάντο ο Μπέος στο ποδόσφαιρο. Ο Μπέος ενεπλάκη λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του. Δεν γνωρίζω να χειραγώγησε κάποιο παιχνίδι. Θεωρώ ότι το Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης είναι αναξιόπιστο».

Η δίκη για το Koriopolis θα συνεχιστεί στις 30 Ιανουαρίου με τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, ενώ το δικαστήριο έχει προγραμματίσει συνεδριάσεις και για 1, 3, 8, 15 και 16 Φεβρουαρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter