Κοροϊδεύει η κυβέρνηση για τον Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Κοροϊδεύει η κυβέρνηση για τον Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Μετά την κατακραυγή τόσο από την αντιπολίτευση όσο και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, η κυβέρνηση φάνηκε ότι ξανασκέφτηκε την απόφασή της να κλείσει εν μέσω έξαρσης της πανδημίας το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, μετατρέποντάς το σε εμβολιαστικό κέντρο.

Και οι απορίες ήταν βέβαια σωστές, αφού υπάρχουν δεκάδες άλλα κτίρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως εμβολιαστικά κέντρα και να μην αφαιρεθούν νοσοκομεία που με την πολιτική της κυβέρνησης ασφυκτιούν υπό το βάρος της πανδημίας.

Φαίνεται ωστόσο πως οι αρχικές δηλώσεις της αναπηρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα που επισκέφτηκε τη Δευτέρα το Νοσοκομείο Παίδων δεν ήταν όλη η αλήθεια.

Η ίδια διαβεβαίωσε πως το παιδιατρικό νοσοκομείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Αν και η Μίνα Γκάγκα ανακοίνωσε ότι το νοσοκομείο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί πλήρως και να δέχεται τακτικά περιστατικά, για νοσηλείες, χειρουργεία και τακτικά ιατρεία, οι εργαζόμενοι, όπως κατήγγειλαν στο avgi.gr, διαπίστωσαν ότι το Παίδων Πεντέλης, ήδη, από τη Δευτέρα έχει βγει εκτός εφημεριών.

Το σύστημα δεν δείχνει, όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, ότι το νοσοκομείο εφημερεύει ενώ σε επικοινωνία που είχαν με το ΕΚΑΒ, διαπίστωσαν ότι τους έλεγαν μισόλογα. Το σίγουρο είναι ότι οι γονείς που θέλουν να επισκεφθούν το νοσοκομείο, βλέπουν από το σύστημα ότι το Παίδων Πεντέλης δεν εφημερεύει.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη συνέλευση για να δρομολογήσουν τα επόμενα βήματά τους προκειμένου το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης να μείνει ανοικτό για τους πολίτες. Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο της κυβέρνησης να μετατραπεί αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο έχει προκαλέσει την οργή των δημάρχων και των κατοίκων όλων των περιοχών που εξυπηρετεί.

Σημειώνεται πως πριν βγει από το σύστημα εφημεριών, το Παίδων Πεντέλης εφημέρευε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και κάθε δεύτερη Κυριακή επί 24ωρο και καθημερινά μέχρι το μεσημέρι, εξυπηρετώντας παιδιατρικά περιστατικά από τη βορειοανατολική Αττική, τη Λαυρεωτική ακόμα και την Εύβοια.

Μάλιστα όπως λέει στην «Εφ.Συν.» ο Κωνσταντίνος Παπατζίμας, διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου, στη δομή νοσηλεύονται σήμερα 50 παιδιά, εκ των οποίων τα 10 νοσούν με κορονοϊό, ενώ μέχρι σήμερα 200-300 παιδιά περνούσαν καθημερινά το κατώφλι των εξωτερικών ιατρείων. «Χιλιάδες παιδιά έρχονται κάθε μήνα στο νοσοκομείο. Στο αποκορύφωμα της κρίσης του κορονοϊού και ενώ άλλες νόσοι συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τα παιδιά κλείνουν ένα νοσοκομείο. Την ίδια στιγμή που ανοίγουν τα σχολεία, καταργούν μια τριτοβάθμια δομή και μας υποβιβάζουν σε εμβολιαστικό Κέντρο» σημειώνει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter