Κοροϊδεύουν

Κοροϊδεύουν

Μπορεί οι τιμές της ενέργειας να ανεβαίνουν καθημερινά και η χώρα μας να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της ακρίβειας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως άγεται και φέρεται από τους θεσμούς χωρίς να διεκδικεί κάτι παραπάνω.

Επικοινωνιακά βέβαια, υπουργοί και σύμβουλοι του Κυριάκου διατείνονται ότι βοηθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τον σκόπελο του συνεχούς αυξανόμενου ενεργειακού κόστους, αλλά με τη μυστική μέθοδο της μείωσης των επιδοτήσεων.

Κάθε μήνα ενώ οι τιμές ανεβαίνουν δίνουν λιγότερες επιδοτήσεις σε όλο και λιγότερους ενδιαφερόμενους.

Από τα 395 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο η επιχορήγηση θα πέσει στα 250 με 300 εκατ. τον Φεβρουάριο και μάλιστα με νέα ντερεκτίβα σύμφωνα με την οποία αίρεται η οριζόντια προστασία καλύπτοντας μόνο τις παροχές κύριας κατοικίας.

Ταυτόχρονα με τις τιμές πετρελαίου και φυσικού  αερίου που τραβούν την ανηφόρα με προσδοκώμενη ισορρόπηση τους στο ψηλότερο σημείο το καλοκαίρι, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ακολουθούν κατά πόδας.

Οι μισθοί βρίσκονται καθηλωμένοι στα κατώτερα επίπεδα των ευρωπαϊκών χωρών καθώς οι υποτιθέμενες αυξήσεις του 1% ή 6% που υπόσχεται η κυβέρνηση έχουν φαγωθεί πριν καν εξαγγελθούν από την ακρίβεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι «άριστοι» υπουργοί του και οι «σοφοί» σύμβουλοί του το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι πως θα παραμείνουν στην εξουσία όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να καταφέρουν να κατασπαράξουν τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όλα τα υπόλοιπα τα έχουν αφήσει στην τύχη τους. Πανδημία, ΕΣΥ, κοινωνικό κράτος, προστασία από καιρικά φαινόμενα τους είναι απολύτως αδιάφορα.

Μόνο που πλέον η κοινωνία αρχίζει να αντιδρά.

documentonwes.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter