Κοροϊδία

Κοροϊδία

Μόνο ως αφελείς ιθαγενείς θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τους έλληνες πολίτες αν πίστευαν τους υπουργούς του Κυριάκου, τους αρμόδιους για την οικονομία, ακούγοντάς τους καθημερινά να αυτοθαυμάζονται για τι πέτυχαν από το 2019 ως σήμερα.

Μία από τις τελευταίες «βαρυσήμαντες» δηλώσεις είναι αυτή του ίδιου του υπουργού Οικονομικών Σταϊκούρα ο οποίος είπε ότι στο τέλος της επόμενης χρονιάς οι Ελληνες θα είναι πιο πλούσιοι από το 2004. Μάλιστα τόλμησε να προβλέψει και το ύψος του ΑΕΠ στα 220 δις. ευρώ, ενώ φέτος θα είναι 190 δις. ευρώ ενώ το 2044 ήταν 194,90 δις. ευρώ.

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς που ζει πραγματικά σε αυτή τη χώρα και όχι στον πέμπτο όροφο του κτιρίου της πλατείας Συντάγματος κάπου χάνουν οι προβλέψεις του υπουργού.

Ο πληθωρισμός κτυπάει αλύπητα τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, η ακρίβεια κάνει τα είδη πρώτης ανάγκης πολυτελείας αλλά τα κρατικά ταμεία εμφάνισαν στο δεκάμηνο του 2022 έλλειμμα 349 εκατ. ευρώ παρά τα 5 δις. ευρώ των υπερεισπράξεων από τον ΦΠΑ.

Ταυτόχρονα το ιδιωτικό χρέος βρίσκεται σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα, η ανεργία παρά τα δημοσιοποιημένα νούμερα αυξάνει, οι νέοι με την πρώτη ευκαιρία φεύγουν για το εξωτερικό με μηδαμινές ελπίδες επιστροφής ενώ όλο και περισσοτέρων τα εισοδήματα βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Με τιμές στα σούπερ μάρκετ μεγαλύτερες των ευρωπαϊκών χωρών και μισθούς στο ένα τρίτο αυτών είναι δεδομένο ότι οι διθύραμβοι του κυβερνητικού επιτελείου δεν μπορούν να χαρακτηριστούν παρά σαν χάνδρες σε ιθαγενείς.

Το παραμύθι του Κυριάκου Μητσοτάκη και των επιτελών του είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί και με την κατάθεση του νέου προεκλογικού προϋπολογισμού τις επόμενες ημέρες.

Και σε αυτόν θα φανεί σε όλη της την έκταση η κοροϊδία προς τους έλληνες πολίτες, που βέβαια στα χέρια τους είναι αυτός να μην εφαρμοστεί ποτέ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter