Κοροϊδία μέχρι τέλους

Κοροϊδία μέχρι τέλους

Ακόμη ένα ρεσιτάλ ακεραίου νεοφιλελευθερισμού έδωσε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μέσα σε σχεδόν δύο ώρες και απαντώντας ως επί το πλείστον σε ερωτήσεις δημοσιογράφων φιλικών προς αυτόν εφημερίδων – φυσικά και δεν έδωσε ερώτηση στον δημοσιογράφο του Documento και του documentonews.gr – ανέπτυξε τη λογική του οικονομικού προγράμματος που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα και θα ακολουθήσει και αυτή που θα ακολουθήσει αν τον επιλέξει ξανά ο ελληνικός λαός.

Και τι δεν μας είπε με έμφαση ο πρωθυπουργός χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα μέτρα – τα αφήνει για αργότερα. Όχι σε μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Αναγκαίο κακό οι αυξήσεις στα επιτόκια των δανείων γιατί προστατεύουν από τον πληθωρισμό. Αυξήσεις στο Δημόσιο από το 2024 και αναγκαίο το πριμ παραγωγικότητας. Εφερε ως παράδειγμα βοήθειας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το Εξοικονομώ κατ’ οίκον και τις αναθέσεις για τις επισκευές στα νοσοκομεία. Ναι, μεν αλλά για την ακρίβεια που υποστήριξε για ακόμη μια φορά ότι είναι αποκλειστικά εισαγόμενη. Απειλές ότι αν δεν τον επανεκλέξουν δεν πρόκειται η χώρα να δει την επενδυτική βαθμίδα ούτε στον αιώνα τον άπαντα.

Καμία αναφορά στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και των σούπερ μάρκετ. Καμία αναφορά σε νομοθέτηση των υποχρεωτικών συμβάσεων εργασίας. Αντίθετα επέμεινε ότι σε πολλά επαγγέλματα όπως στον τουρισμό υπάρχουν σε μισθούς πολύ μεγαλύτερους από τους μέσους.Επίσης καμία εξήγηση για ποιον λόγο αυξάνεται το δημόσιο χρέος. Μια απάντηση που είναι τόσο απλή αλλά ταυτόχρονα πολύ δύσκολη να εκφωνηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί τι να πει ότι η ελληνική οικονομία παράγει μόνο ελλείμματα και χρέη καθώς συνεχίζουμε να έχουμε δημοσιονομικά ελλείμματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε φτώχεια και αίμα καλυμμένα από ξένες επενδύσεις και αυξήσεις μισθών.

Μια δύο παράσταση κοροϊδίας, την οποία ούτε η ΕΡΤ δεν τόλμησε να τη δείξει ολόκληρη!

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter