Κοροϊδία

Κοροϊδία

Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες μπροστά στον Αρμαγεδδώνα ανατιμήσεων στα είδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια.

Αυτοσχεδιάζοντας για ακόμη μια φορά και μη θέλοντας να παρέμβει, παρά τα προειδοποιητικά μηνύματα εδώ και επτά μήνες παραγωγών και καταναλωτών, για τη μείωση της ακρίβειας που κατατρώει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, βρήκε μια δικαιολογία ρίχνοντας την αιτία της εκτίναξης του πληθωρισμού στην ουκρανική κρίση. Εμφανίστηκε λοιπόν ο υπουργός (υπ)Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης και με επικοινωνιακό βερμπαλισμό ανακοίνωσε ότι θα μπει πλαφόν στα περιθώρια κέρδους όσων εμπορεύονται προϊόντα που επηρεάζονται από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως τα καύσιμα και το ψωμί.

Και εδώ είναι η απόλυτη κοροϊδία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παρέας του που προσπαθούν μέσω των γνωστών καλοπληρωμένων μέσων ενημέρωσης να περάσουν ότι πραγματοποιούν τη μεγάλη παρέμβαση συγχέοντας σκοπίμως το «πλαφόν στο περιθώριο κέρδους» με το «πλαφόν στις τιμές».

Και είναι απόλυτη η κοροϊδία γιατί παίρνοντας ως παράδειγμα το πετρέλαιο, όπου η αύξηση ανά βαρέλι τρέχει με ρυθμούς πάνω από 30%, αύξηση που έχει ξεκινήσει πολύ πριν από τη ρωσική εισβολή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να μειώσει τους τεράστιους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, όσο και να καθηλώσει το κέρδος των βενζινοπωλών, η τελική τιμή θα εξακολουθεί να καίει τις τσέπες των καταναλωτών.

Αλλωστε, όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων, το κέρδος τους έχει περιοριστεί από 9,8% την 1/9/21 στο 7,9% την 1/3/22, ενώ άγνωστο παραμένει το περιθώριο κέρδους των διυλιστηρίων. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα σιτηρά όπου από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα η αύξηση στα άλευρα είναι της τάξης του 40%, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτή οι επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης.

Μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη βουτηγμένη απόλυτα μες στο ψέμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter