Κορονοϊός: 103 νέα κρούσματα, 331 σύνολο και 8 διασωληνωμένοι

Κορονοϊός: 103 νέα κρούσματα, 331 σύνολο και 8 διασωληνωμένοι

Δραματικά αυξήθηκε από χθες ο αριθμός των κρουσμάτων. Η χώρα μας σήμερα μετρά 331 συνολικά κρούσματα δηλαδή 103 νέα κρούσματα.

Όπως ανέφερε ο κ Τσιόδρας στην σημερινή ενημέρωση από τα 103 κρούσματα τα 49 αφορούν περιπτώσεις που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο και επιπλέον αυτών ανακοινώθηκαν και 54 νέα κρούσματα που αφορούν προηγούμενα 24ωρα το οποία κοινοποιήθηκαν σήμερα στον ΕΟΔΥ λόγω καθυστερήσεων στην ροή πληροφορίας από τα εργαστήρια αναφοράς.

Από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων 44 κρούσματα αφορούν εγχώρια μετάδοση δηλαδή δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό και επιδημιολογική σύνδεση με άλλο κρούσμα, 51 ασθενείς νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 8 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας της Θεσσαλονίκης και των Πατρών.Στην Αθήνα βρίσκονται τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ όπως εξήγησε ο κ Τσιόδρας μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 4000 εργαστηριακά δείγματα και δέκα άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.Να σημειωθεί ότι όπως ανακοινώθηκε υπάρχει ισχυρή σύσταση για επιτήρηση της υγείας και κατά το δυνατόν περιορισμό των επαφών όποιου επιστρέφει από το εξωτερικό για 14 ημέρες .

Νέα επιστημονικά δεδομένα

Ο κ Τσιόδρας αναφέρθηκε και σε δύο επιστημονικά δεδομένα. Το πρώτο έχει να κάνει με την χρήση αντιφλεγμονώδη για την οποία ακούστηκε χθες ότι πιθανών να συντελεί σε μια πιο βαριά νόσο ,Ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας εξήγησε οτι δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για την τεκμηρίωση αυτή ωστόσο είναι ασφαλέστερη η χρήση παρακεταμόλης μέχρι να αποσαφηνιστεί αν τα μη στερεοειδή αντιφλεγμονώδη μπορεί να επιδεινώνουν την νόσο .Σε ότι αφορά τα φάρμακα για την πίεση ο κ Τσιόδρας ανέφερε ότι κάποια από τα πολύ κοινά φάρμακα για την πίεση δεν φαίνεται να επηρεάζουν την πιθανότητα νόσησης και ίσως μάλιστα να δρουν και προστατευτικά .

Το προφίλ των ασθενών που νοσηλεύονται

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι διασωληνωμένοι είναι όλοι άνδρες με μέσο όρο ηλικία τα 67 έτη και έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.Από το σύνολο των νοσηλευομένων το 57%είναι άνδρες και η μέση ηλικία είναι τα 64 έτη . 

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στον ρόλο της Εκκλησίας και εξέφρασε την ελπίδα αύριο η Ιερά Σύνοδος να λάβει τις σωστές αποφάσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter