Κορονοϊός: 13 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 150 νεκροί συνολικά στη χώρα

Κορονοϊός: 13 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 150 νεκροί συνολικά στη χώρα

Δεκατρία νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά, έχουν καταγραφεί 2.691 κρούσματα στη χώρα, ενώ 150 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη μάχη.

Από τα 2.691 κρούσματα, τα 603 εξ αυτών συνδέονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ τα 1349 με ήδη γνωστό κρούσμα στο εσωτερικό. Το 55,5% είναι άνδρες.

Σήμερα ανακοινώθηκε ακόμα δύο θάνατοι. Οι νεκροί ανέρχονται συνολικά στους 150. Εξ αυτών οι 40 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των ατόμων που εξέπνευσαν είναι τα 75 έτη. Το 93,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 χρόνων.

Παράλληλα, διασωληνωμένα σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 32 άτομα με μέση ηλικία τα 67 χρόνια, 9 εκ των οποίων είναι γυναίκες. Το 97% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα είναι άνω των 70 ετών.

Συνολικά 85 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Στη χώρα μας έχουν ληφθεί συνολικά 94.291 κλινικά δείγματα.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί πάνω από 3.950.000 κρούσματα εκ των οποίων 1.359.000 έγιναν καλά ενώ 271.796 κατέληξαν.

Στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.486.000 κρούσματα.

Τσιόδρας: Τι ισχύει για τα τεστ αντισωμάτων

«Όσο αυξάνει το ποσοστό των νοσούντων το ίδιο θα συμβαίνει και με το ποσοστό επιτυχίας των τεστ αντισωμάτων. Για τον λόγο αυτόν, μελέτες αντισωμάτων θα χρησιμοποιηθούν και στην Ελλάδα», σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, τονίζοντας ότι άνθρωποι με αντισώματα πιθανώς θα εμφανίζουν κάποιου είδους ανοσία στον κορονοϊό, σύμφωνα με μελέτη που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα κατέστησε σαφές, επικαλούμενος μελέτη του Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ότι η επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν αρκεί από μόνη της για να επιτευχθεί ο «μηδενισμός» του ιού.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε ότι οι πρώτες ημέρες της δεύτερης φάσης φανερώνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, επιδεικνύοντας ωριμότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας, όσο και οι Νίκος Χαρδαλιάς, Βασίλης Κοντοζαμάνης και Νίκος Παπαθανάσης, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter