Κορονοϊός: 18 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 117 στο σύνολο – Κλείνουν δικαστήρια, κινηματογράφοι και θέατρα

Κορονοϊός: 18 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 117 στο σύνολο – Κλείνουν δικαστήρια, κινηματογράφοι και θέατρα

Όπως ενημέρωσε ο λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Τσιόδρας σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Πέμπτης. Αναστέλλεται η λειτουργία δικαστηρίων, κινηματογράφων, θεάτρων και κέντρων διασκέδασης.

Επιβεβαιώθηκαν 18 νέα κρούσματα στη χώρα μας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 117.

Όπως εξήγησε από τα 117 νέα κρούσματα, τα 82 ανήκουν σε αυτό που ονομάζουμε «εισαγόμενα» ενώ ακόμη 25 είναι επαφές τους. Δέκα είναι τα λεγόμενα «ορφανά» δηλαδή δεν έχουν καμιά επαφή ενώ για ακόμη 15 κρούσματα η διερεύνηση συνεχίζεται.

Σήμερα έλαβε εξιτήριο η μητέρα και το παιδί της που νοσηλεύονταν στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι κλείνουν κέντρα διασκέδασης, θέατρα, κινηματογράφοι, γυμναστήρια και τα δικαστήρια. Παράλληλα, ο τρόπος λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων θα αποτελεί ευθύνη της Λίνας Μενδώνη και του υπουργείου Πολιτισμού.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πραγματοποιήσει 2.180 ελέγχους.

Νωρίτερα μιλώντας στο Mega η λοιμωξιολόγος Έλενα Γιαμαρέλλου είχε μιλήσει για επιπλέον 34 κρούσματα και συνολικό αριθμό 133.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε κάνει έκκληση σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό να υποβάλουν αίτηση για να προσληφθούν στο ΕΣΥ «και μετά να παραμείνουν στο σύστημα υγείας για δύο χρόνια».

Διαβάστε επίσης: Έκκληση Κικίλια σε γιατρούς και νοσηλευτές να ενταχθούν στο ΕΣΥ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter