Κορονοϊός: 2 νέοι θάνατοι στην Κίνα και 63 νέα κρούσματα – Φόβοι για νέο κύμα

Κορονοϊός: 2 νέοι θάνατοι στην Κίνα και 63 νέα κρούσματα – Φόβοι για νέο κύμα

Άλλοι δύο άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη στην ηπειρωτική Κίνα, όπου επιβεβαιώθηκαν 63 νέα κρούσματα μόλυνσης, τα 61 εκ των οποίων είναι ταξιδιώτες που επέστρεψαν από το εξωτερικό, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Ο απολογισμός των θυμάτων της COVID-19 στην Κίνα αυξήθηκε έτσι σε 3.335, με βάση τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας. Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθε σε 81.865.

Δύο κρούσματα εγχώριας μετάδοσης εντοπίστηκαν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μεταξύ ταξιδιωτών ήταν ο υψηλότερος από την 25η Μαρτίου και ελαφρά αυξημένος από εκείνον της προηγουμένης (59).

Μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης εντός της κοινότητας έχει μειωθεί θεαματικά από τον Φεβρουάριο, όταν έφθασε στην κορύφωσή του ωθώντας το Πεκίνο να αποκλείσει ολόκληρες πόλεις και να επιβάλλει δρακόντεια μέτρα, οι αρχές επιμένουν πως απαιτείται ακόμη επαγρύπνηση για να αποφευχθεί αναζωπύρωση. Δεδομένου ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων έχει ήδη ξεκινήσει, ολοένα και πληθαίνουν οι φόβοι πως είναι πιθανό να ξεσπάσει ένα δεύτερο κύμα. 

Ο SARS-CoV-2, ο οποίος έκανε την εμφάνισή του στην πόλη Ουχάν της Κίνας τον Δεκέμβριο του 2019, είχε προσβάλλει ως χθες βράδυ πάνω από 1,4 εκατ. ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η COVID-19, η ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 86.000 εξ αυτών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter