Κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα – 352 συνολικά – Ποια μαγαζιά μένουν ανοιχτά

Κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα – 352 συνολικά – Ποια μαγαζιά μένουν ανοιχτά

Εικοσιένα νέα κρούσματα που ανεβάζουν το σύνολο στα 352 ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοιό κ.Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε εξ αυτών νοσηλεύονται 65 άτομα εκ των οποίων τα 9 είναι διασωληνώμενα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ τα 51 έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης .Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι στην Αθήνα.

Το 51% εκ των νοσηλευομένων είναι άνδρες ενώ έχουν γίνει 4.300 έλεγχοι και αναμένονται αποτελέσματα από 200 περίπου εργαστηριακούς ελέγχους ακόμα .Μέχρι στιγμής 10 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο. Σχετικά με τους διασωληνωμένους ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 70 έτη και είναι όλοι άνδρες . Να σημειωθεί ότι παγκοσμίως τα κρούσματα ανέρχονται σε 175.000 ενώ έχουν πεθάνει 6.700 άτομα.

Σχετικά με τα ανησυχητικά στοιχεία που ήρθαν από την Γαλλία και αφορούν σε ασθενείς νεαρής ηλικία που νοσούν από τον κορονοϊό και η κατάσταση της υγείας τους είναι σοβαρή ο κ Τσιόδρας ανέφερε ότι πρόκειται για ανησυχητικά δεδομένα ένα σπάνιο φαινόμενο αλλά πρέπει να είμαστε σε αυξημένη επιτήρηση της υγεία μας όλοι» 

Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας αναφερόμενος στους ταξιδιώτες που έρχονται στην χώρα μας από χώρες που υπάρχει μεγάλη εξάπλωση του ιού όπως είναι η Βρετανία του οποίου η στρατηγική δημόσια υγείας είναι να αφήσει αν εξαπλωθεί ο ιός είπε ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία η απομόνωση κατ’ οίκον για 14 ημέρες και του περιορισμού των επαφών των νέων αυτών ανθρώπων που μπορούν να μεταδώσουν τον ιο».

Για πρώτη φορά στην καθημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις του κορονοϊου στην Ελλάδα συμμετείχε και ο Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά ο οποίος ανακοίνωσε τα παρακάτω μέτρα:

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασία από μεθαύριο Τετάρτη:

  • Αναστέλλεται η λειτουργία λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κενό των εμπορικών καταστημάτων.
  • Διευρύνεται το ωράριο της λειτουργίας των Super Makret από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ ενώ θα είναι ανοιχτά και τις Κυριακές.
  • Όσοι φτάνουν στη Ελλάδα από το εξωτερικό τίθενται σε υποχρεωτικά σε κατ’ οικον περιορισμό για διάστημα 14 ημερών στου παραβάτες θα επιβάλλονται κυρώσεις που ισχύουν για όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα
  • Από αύριο το πρωί αναστέλλεται η εφαρμογή του δακτυλίου ως το τέλος Απριλίου του 2020

Αύριο στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη στην έδρας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην οποία θα συμμετέχουν οι υπεύθυνοι ασφαλείας που διαχειρίζονται τα σχέδια λειτουργίας των κρίσιμων υποδομών της χώρας όπως ΔΕΗ, ΔΕΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΣΠΑ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΥΠΑ, ΟΤΕ, το κέντρο έλεγχου λειτουργίας της ΣΤΑΣΥ και η ένωση εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Παράλληλα ενεργοποιείται το άρθρο 8 του νόμου 4622 για το επιτελικό κράτος και ορίζεται κυβερνητική επιτροπή για την αντιμετώπιση των αναγκών

Δείτε ποια μαγαζιά μένουν ανοιχτά:

  • Σούπερ μάρκετ
  • Φαρμακεία
  • Καταστήματα τροφοδοσίας, όπως φούρνοι, κρεοπωλεία κ.α
  • Περίπτερα/μίνι μάρκετ
  • Πρατήρια καυσίμων
  • Τράπεζες
  • Εστιατόρια που λειτουργούν με delivery
  • Κούριερ – ταχυδρομικές υπηρεσίες
  • Συνεργεία
  • Pet shop
  • Καταστήματα κινητής τηλεφωνίας
  • Καταστήματα με οπτικά είδη

Προσλήψεις και οικονομική ενίσχυση του υπουργείου υγείας

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις το υπουργείο Υγείας ενισχύθηκε με 15 εκ ευρω για την προμήθεια υγειονομικού υλικού και θα ενισχυθεί με επιπλέον 70 εκ ευρώ για την πρόσληψη 2000 επαγγελματιών υγείας σε νοσοκομεία κέντρα υγείας και υπηρεσίες του ΕΚΑΒ και έχουν ήδη γίνει 950 προσλήψεις και εκτιμάτε ότι οι πρόσθετες χρηματοδοτήσεις θα ξεπεράσουν τα 200 εκ ευρώ.

Τα νοσοκομεία του κορονοϊού

Σε λειτουργία μπαίνουν πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά για περιστατικά ασθενών που νοσούν από κορονοϊό. Το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ διατίθεται επιχειρησιακά στο ΕΣΥ για την νοσηλεία περιστατικών από τον νέο κορονοιό. Επίσης το νοσοκομείο Παμακάριστος λειτούργησε σήμερα για τον ίδιο λόγο καθώς και μια πτέρυγα του νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα .

Παράλληλα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις το ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης Άττικα στην Ελευσίνα δεσμεύεται για την αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με την νέα νόσο.

Νωρίτερα ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε την Ιερά Σύνοδο ιδιαίτερα για τον κίνδυνο των συναθροίσεων.

Διαβάστε επίσης: Όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού – Δεν επιβάλλεται καθολική απαγόρευση

Διαβάστε επίσης: Κορoνοϊός: Οδηγίες για την κατ΄οίκον νοσηλεία

https://www.facebook.com/ppattikis/videos/3116019548422609/

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter