Κορονοϊός: 25 νέα κρούσματα – 2.170 συνολικά στην Ελλάδα – 101 νεκροί

Κορονοϊός: 25 νέα κρούσματα – 2.170 συνολικά στην Ελλάδα – 101 νεκροί

Είκοσι πέντε νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά, στη χώρα έχουν καταγραφεί 2.170 κρούσματα, ενώ 101 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους.

Εκ του συνόλου των 2.170 κρουσμάτων το 56,2% είναι άνδρες

Διασωληνωμένοι παραμένουν 76 συμπολίτες μας με μέση ηλικία τα 68 χρόνια ενώ το 80% παρουσιάζει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. Εξ αυτών οι γυναίκες είναι 16 ενώ άλλοι 27 συμπολίτες μας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 2 νέους θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 101.

Μέση ηλικία των νεκρών είναι τα 73 χρόνια. Εξ αυτών 27 ήταν γυναίκες με το 80% να είχαν υποκείμενο νόσημα ή άνω των 70 χρόνων. Παράλληλα, 48.798 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί πάνω από 1.947.000 κρούσματα με 121.793 θανάτους αλλά και 460.000 να έχουν γίνει καλά.

Σταδιακή πτώση των νοσηλευόμενων κρουσμάτων στη χώρα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση ύφεσης όσον αφορά τον Covid-19, καθώς έχουν μειωθεί οι νοσηλευόμενοι. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σημείωσε ότι η πορεία της εξάπλωσης της νόσου στην Ελλάδα είναι φθίνουσα, υπογραμμίζοντας πάντως ότι δεν είναι θεμιτό να υπάρξει εφησυχασμός.

«Αν γίνουν συναθροίσεις το Πασχα μπορει να αντιστραφεί η καλή πορεία που έχει ως τώρα καταγραφεί. Ακόμη και ένας πονόλαιμος μπορεί να είναι σύμπτωμα του ιού», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας, που λίγο αργότερα ανέφερε ότι υπάρχει σχεδιασμός για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, τα οποία πιθανώς να ανακοινωθούν και εντός της επόμενης εβδομάδας.

Κλειστά τα κοιμητήρια τη Μεγάλη Παρασκευή – Αναστολή λειτουργίας σε τρεις λαϊκές αγορές

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε για ακόμη μια φορά ότι η εβδομάδα που διανύουμε είναι κρίσιμη, καλώντας άπαντες να πειθαρχήσουν στα μέτρα, ενόψει του Πάσχα. «Ας μην αφήσουμε τις θυσίες μας να πάνε χαμένες. Ούτε στους συγγενείς θα πάμε ούτε θα μαζευτεί όλη η γειτονιά σε ταράτσες, σε πυλωτές, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο», τόνισε, ανακοινώνοντας ότι τα κοιμητήρια θα είναι κλειστά τη Μεγάλη Παρασκευή, ενώ την ίδια ημέρα, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 13:00 έως τις 19:00.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας τριών λαϊκών αγορών (επί της Γεωργίου Θεοτόκη στη Θεσσαλονίκη, του δήμου Ορχομενού και τη λαϊκή αγορά του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων) λόγω μη τήρησης των μέτρων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter