Κορονοϊός: 30 κρούσματα στην Κίνα το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός: 30 κρούσματα στην Κίνα το τελευταίο 24ωρο

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 30 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, διευκρινίζοντας ότι τα 22 εξ αυτών ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Οι υπόλοιπες οκτώ περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης του κορονοϊού εντοπίστηκαν όλες στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ, όπου ζουν τα περισσότερα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τα «εισαγόμενα» κρούσματα εντοπίστηκαν στη Σαγκάη (16), στη Σαανσί (5) και στη Σετσουάν (1), σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κίνας.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Ακόμη 64 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν ιαθεί να ανέρχεται σε 79.462, κατά τα δεδομένα του υπουργείου. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 690, οι 39 σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν 28 ασυμπτωματικοί φορείς. Οι κινεζικές αρχές δεν συμπεριλαμβάνουν τους ασυμπτωματικούς φορείς στα κρούσματα.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.786 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter