Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα – 2.145 συνολικά στην Ελλάδα – 99 νεκροί

Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα – 2.145 συνολικά στην Ελλάδα – 99 νεκροί

Τριάντα ένα νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 2.145 κρούσματα, με 99 συμπολίτες μας να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Από τα συνολικά 2.145 κρούσματα το 56% είναι άνδρες. Το 25,8% εξ αυτών συνδέονται με κρούσματα του εξωτερικού και το 40% με άλλο κρούσμα εσωτερικού.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 73 συμπολίτες μας με μέση ηλικία τα 68 χρόνια. Εξ αυτών οι 17 είναι γυναίκες. Το 81% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. 16 άτομα έχουν εξέλθη από τις ΜΕΘ.

Σήμερα ανακοινώθηκε ακόμα 1 θάνατος ανεβάζοντας τους θανάτους συνολικά σε 99. Η μέση ηλικία ήταν τα 72 χρόνια ενώ εξ αυτών οι 26 ήταν γυναίκες. 

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.860.000 κρούσματα με 114.982 θανάτους αλλά και 431.000 να έχουν θεραπευθεί.

Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 560.000 κρούσματα με 22.115 θανάτους αλλά και 32.634 να έχουν θεραπευθεί.

Στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί 782.000 κρούσματα με 74.671 θανάτους. Το 73% εξ αυτών ανήκουν σε τέσσερις χώρες: Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο. 

«Η μάχη με τον ιό κρίνεται στις λεπτομέρειες»

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σημείωσε ότι όλοι οφείλουμε να επιδείξουμε πειθαρχία στα μέτρα, ώστε να μην υπάρχει πισωγύρισμα, ενώ σημείωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα θα αρθούν τελευταία για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες.

Στο αρχικό στάδιο οι δοκιμές εμβολίων

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε επίσης ότι λαμβάνουν χώρα κλινικές δοκιμές εμβολίων, με 60 διαφορετικά να βρίσκονται υπό εξέταση. Οι παρατηρήσεις είναι αρχικές και, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, θα χρειαστεί να περάσουν αρκετοί μήνες για να υπάρξει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Το διαφορετικό Πάσχα και η καταβολή συντάξεων

Στην τοποθέτησή του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έκανε αναφορά και στο φετινό Πάσχα, το οποίο λόγω συνθηκών δεν θα εορταστεί ως συνήθως, τονίζοντας ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων. Όπως σημείωσε, το Πάσχα θα το γιορτάσουμε του χρόνου, όπως συνηθίζεται.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στην καταβολή των συντάεξων, οι οποίες αυτόν τον μήνα θα καταβληθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες, ώστε να μη δημιουργηθούν ουρές έξω από τις τράπεζες.

Όσο για τα περιστατικά στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα, ο υφυπουργός τόνισε ότι «ορισμένοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι περισσότερο πιστοί από τους άλλους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter