Κορονοϊός: 35 νέα κρούσματα και 387 συνολικά – Ένας ακόμη θάνατος

Κορονοϊός: 35 νέα κρούσματα και 387 συνολικά – Ένας ακόμη θάνατος

Στα 387 έχουν φτάσει συνολικά τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Τριανταπέντε είναι τα νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 70 νοσηλεύονται και 11 παραμένουν διασωληνωμένοι με μέσο όρο ηλικίας τα 69 έτη. Όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία. 

Επιπλέον, ένας ακόμη άνθρωπος κατέληξε σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων στους πέντε. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους ήταν τα 68 έτη και είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τόσο οι διασωληνωμένοι όσο και οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν άνδρες.

Παράλληλα, έκανε λόγο για κρούσματα που επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας τους ξαφνικά την 5-7 μέρα της νοσηλείας τους αλλά και για άλλους ασθενής που νοσούν βαριά αλλά η κατάσταση τους τελικά βελτιώνεται. Επανέλαβε επίσης, ότι  «πρέπει να λειτουργούμε σαν να έχουμε τον ιό και να προστατεύουμε τους γύρω μας».

Τα περισσότερα κρούσματα βρίσκονται στην Αθήνα ενώ συνολικά έχουν γίνει 4.900 εργαστηριακοί έλεγχοι και 14 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο. 

Ο κ. Τσίοδρας επεσήμανε την «απίστευτη» όπως την χαρακτήρισε συμπεριφορά του ιού σε κάποιους ασθενείς όπου μετά την 5-7 μέρα κάνουν ένα υπερφλεγμωνώδη σύνδρομο με αποτέλεσμά να επιδεινώνεται ξαφνικά η κατάσταση τους. Από την άλλη πλευρά ανακοίνωσε ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που είναι σοβαρές και βελτιώνονται.

Σχετικά με την αύξηση κρουσμάτων στους επαγγελματίες υγείας ο κ Τσιόδρας είπε ότι ο λόγος για τον οποίο δίνεται οδηγία για επτά ημέρες καραντίνα στο υγειονομικό προσωπικό είναι καταρχήν γιατί σε τόσες μέρες οι περισσότεροι θα εκδηλώσουν συμπτώματα και παράλληλα κρίθηκε απαραίτητα να υπάρχει αυτή η διαφορά στις ημέρες για να μην αδυνατίσει σημαντικά το σύστημα υγείας.

Όσον αφορά τα αντιδραστήρια που υπάρχουν αναφορές για έλλειψη τους ο κ. Τσιάδρας τόνισε ότι υπάρχει επάρκεια ωστόσο δεν πρέπει να ξοδεύονται άσκοπα καθώς υπάρχει έλλειψη αντιδραστηρίων σε παγκόσμιο επίπεδο και θα γνωρίζουμε για την επιπλέον προμήθεια τους τις επόμενες μέρες». 

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

– Ανακοινώθηκε ότι αναστέλλεται η λειτουργία των τακτικών χειρουργείων στις ιδιωτικές δομές υγείας.

– Ο εργαστηριακός έλεγχος γίνεται με επιδημιολογικά κριτήρια για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε ότι γίνεται ένας σχεδιασμός ενός συστήματος καταγραφής περιστατικών στην κοινότητα ο οποίος θα γίνεται με δειγματοληψία στο σπίτι. 

– Επιπλέον, από αύριο Τετάρτη 18 Μαρτίου, απαγορεύεται η είσοδος σε μη Ευρωπαίους πολίτες. Συγκεκριμένα, από αύριο στις 6 το πρωί δεν επιτρέπεται να έρχονται πολίτες που δεν είναι Έλληνες ή από χώρα μέλος της Ε.Ε παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη που σχετίζεται αποκλειστικά με επείγουσα εργασία ή οικογένεια.

– Ισχυρή σύσταση για καραντίνα 14 ημερών για όσους έχουν έρθει από το εξωτερικό και ιδιαίτερα από την Βρετανία.

– Περιορισμός της κυκλοφορίας των προσφύγων στα Κέντρα υποδοχής

– Απαγορεύονται τα ιδιωτικά σκάφη από το εξωτερικό

– Αναστέλλονται μέχρι το τέλος Απριλίου όλες οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις για άδειες οδήγησης

Όλη την λίστα με τα καταστήματα που δεν θα λειτουργήσουν από αύριο Τετάρτη αλλά και εκείνα που θα λειτουργήσουν.

– Τέλος, θα απαγορευθεί προσωρινά στις λαϊκές αγορές και η διάθεση προϊόντων τα οποία δεν σχετίζονται με τροφές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter