Κορονοϊός: 418 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα – Απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων

Κορονοϊός: 418 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα – Απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων

Τριάντα ένα νέα κρούσματα που ανεβάζουν το σύνολο στα 418 ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοιό κ.Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε εξ αυτών νοσηλεύονται 79 άτομα εκ των οποίων τα 13 είναι διασωληνώμενα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ τα 64 έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης .Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι στην Αθήνα. 

Παράλληλα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων. Όπως είπε από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις δέκα και πέρα ατόμων και πως οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο έως και 1000 ευρώ. Πρόσθεσε ότι η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο. Σχετικά με τη λειτουργία των επιχειρήσεων τόνισε ότι θα πρέπει γίνεται εκ περιτροπής και μόνο με το αναγκαίο προσωπικό.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κυκλοφορία εκτός σπιτιού πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο και μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους και στο αναγκαίο μέτρο για την εξυπηρέτηση ζωτικών και μόνο αναγκών.

Εξαιρούνται:

  • Μετάβαση στην εργασία
  • Μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών τροφίμων όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους
  • Μετάβαση στο ταχυδρομείο για την απολύτως αναγκαία αλληλογραφία
  • Επίσκεψη στον γιατρό
  • Μετάβαση στην τράπεζα
  • Μετάβαση σε πρατήριο καυσίμων
  • Η μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε ανάγκη

Την ίδια ώρα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως επιτρέπεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δυο άτομα τηρώντας απαρέγκλιτα την απόσταση του ενάμισι μέτρου και η βόλτα του κατοικίδιου ζώου.

Επίσης σημείωσε πως οι επιχειρήσεις οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεεργασίας ενώ όπου αυτό είναι αδύνατο, θα λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και εκ περιτροπής.

Ιδιαίτερη σύσταση απηύθυνε στις εταιρείες τηλεφωνικής ενημέρωσης, callcenters, για την ανά δύο μέτρα λειτουργία των θέσεων εργασίας. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter