Κορονοϊός: 43 νέα κρούσματα – Τα 36 από τις πύλες εισόδου της χώρας

Κορονοϊός: 43 νέα κρούσματα – Τα 36 από τις πύλες εισόδου της χώρας

Σαράντα τρία νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Τα 36 εξ αυτών εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 43 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.562, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

Εξ αυτών 852 (23.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.936 (54.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Έντεκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 120 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ γίνεται λόγος για μη ύπαρξη θανάτου από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο, ωστόσο το απόγευμα της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι 83χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο «Σωτηρία» κατέληξε. Ως εκ τούτου, οι νεκροί στη χώρα μας έφτασαν τους 193.

Η κατανομή των κρουσμάτων

Η πλειονότητα των εισαγόμενων κρουσμάτων αφορά πρόσωπα προερχόμενα από τη Σερβία, ήτοι 20 από τα 36 κρούσματα. Παράλληλα, 4 κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, 2 στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου και ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter