Κορονοϊός: 45 οι συλληφθέντες που έσπασαν την απαγόρευση – Χρυσοχοΐδης: “Δημόσιος κίνδυνος αυτή η συμπεριφορά”

Κορονοϊός: 45 οι συλληφθέντες που έσπασαν την απαγόρευση – Χρυσοχοΐδης: “Δημόσιος κίνδυνος αυτή η συμπεριφορά”

Σε ελέγχους που έχουν διενεργήσει κλιμάκια της ΕΛΑΣ για να διασφαλίσουν αν τηρούνται τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, συνελήφθησαν 45 άτομα σε όλη την επικράτεια.

Οι συλληφθέντες λειτουργούσαν χώρους για τους οποίους ισχύει το μέτρο προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Στις επιχειρήσεις που λειτούργησαν περιλαμβάνονται πό φροντιστήρια, καφετέριες και κομμωτήρια μέχρι και ένα ΚΑΠΗ στην Καρδίτσα. 

Ειδικότερα, από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί συνολικά σε όλη την επικράτεια 43 παραβάσεις για τις οποίες συνελήφθησαν 45 άτομα και συγκεκριμένα:

(12) στην Αττική,

(6) στη Δυτική Ελλάδα,

(6) στη Θεσσαλία,

(5) στη Δυτική Μακεδονία,

(5) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(3) στην Κρήτη,

(3) στο Νότιο Αιγαίο,

(2) στην Πελοπόννησο,

(2) στην Ήπειρο και

(1) στη Θεσσαλονίκη.

Δηλώσεις Χρυσοχοΐδη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε σε κατάσταση υπεύθυνης στάσης. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Ο καθένας και η καθεμία οφείλουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Έτσι προστατεύουν τους δικούς τους ανθρώπους και τους συνάνθρωπους τους. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα. Από όλες και όλους. Η αστυνομία κάνει ελέγχους και φροντίζει για την εφαρμογή του νόμου. Υπάρχουν ωστόσο ελάχιστοι που δεν πειθαρχούν. Όσοι δεν πειθαρχούν πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, η συμπεριφορά αυτή συνιστά δημόσιο κίνδυνο. Εάν συνεχίσουν θα αντιμετωπισθούν ανάλογα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter