Κορονοϊός: 56 νέα κρούσματα – 1.212 συνολικά – 43 νεκροί

Κορονοϊός: 56 νέα κρούσματα – 1.212 συνολικά – 43 νεκροί

Πενήντα έξι νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση της Δευτέρας. Συνολικά, 43 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τα καταγεγραμμένα κρούσματα έφτασαν τα 1.212. Όπως χαρακτηριστικά είπα, παραμένουμε σε μια κατάσταση βραδείας εξέλιξης του ιού στην κοινότητα.

Συνεχίζοντας την ενημέρωση ανέφερε πως 72 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι εκ των οποίων 14 γυναίκες. Το 81% είναι άνδρες. Εξ αυτών το 50% έχει υποκείμενο νόσημα. Μέση ηλικία τους είναι τα 65 χρόνια. 

Σημείωσε επίσης πως πέντε άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ

Όσον αφορά τους νεκρούς, από τους 43 οι 11 είναι γυναίκες και οι 32 άνδρες. Μέση ηλικία τους είναι τα 71 χρόνια ενώ το 90% παρουσίαζε υποκείμενο νόσημα. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 15.961 διαγνωστικά τεστ. 

Παγκοσμίως, έχουν καταγραφεί πάνω από 738.000 κρούσματα με 35 χιλιάδες θανάτους. Θεραπεύτηκαν 156.000.

Σχετικά με την χρήση της χλωροκίνης, ο κ.Τσιόδρας ανέφερε ότι οι περισσότεροι έχουν πάρει το φάρμακο σε συνδυασμό και με άλλα. «Έχουμε μια αισιοδοξία ότι θα φέρει αποτελέσματα», τόνισε.

Χαρδαλιάς: «Ξεχάστε το Πάσχα στο χωριό»

Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε αρνί, δεν θα πάμε στις εκκλησίες. Θα μείνουμε σπίτι, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όσο τηρούνται οι κανόνες, δεν χρειάζεται να πάμε σε νέα μέτρα. Σε αντίθετη περίπτωση, η επιλογή είναι μονόδρομος: «Περισσότερα και πιο αυστηρά μέτρα», προειδοποίησε.

Αναστέλλεται για 30 ημέρες η λειτουργία του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα

Την αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως όλες οι μονάδες στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους.

Επισήμανε πως η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί τη σύμπραξη πολιτείας και πολιτών, γιατί μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Ανακοίνωσε πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, κατά τους οποίους 22 συμπολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter