Κορονοϊός: 56 νέα κρούσματα – 2.011 συνολικά στην Ελλάδα – 90 νεκροί

Κορονοϊός: 56 νέα κρούσματα – 2.011 συνολικά στην Ελλάδα – 90 νεκροί

Πενήντα έξι νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Συνολικά, 2.011 κρούσματα έχουν καταγραφεί στη χώρα μας, με 90 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Από τα 2011 συνολικά κρούσματα, τα 525 συνδέονται με το εξωτερικό και τα 776 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 4 νέοι θάνατοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 90 με μέση ηλικία τα 73 χρόνια. Εξ αυτών 26 γυναίκες. Tο 89% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 77 συνάνθρωποί μας με μέση ηλικία τα 67 χρόνια. Εξ αυτών 14 γυναίκες ενώ το 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 35.432 δείγματα.

Παγκοσμίως έχουν καταμετρηθεί περισσότερα από 1.600.000 κρούσματα με 97.236 θανάτους αλλά και 366.400 που έχουν θεραπευθεί.

Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 469.000 κρούσματα με 16.711 θανάτους και 25.937 να έχουν θεραπευθεί. 

Παράλληλα, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως η ύπαρξη του κορονοϊού δεν θα πρέπει να αποτρέπει τους ανθρώπους από το να μεταβαίνυον στο νοσοκομείο για σοβαρούς λόγους υγείας. Έπειτα, έκανε αναφορά και στο κάπνισμα, που αποτελεί «παράγοντα κινδύνου».

Μέτρα για τις λαϊκές αγορές στη Θεσσαλία – Οριστικοποιήθηκε το πλάνο του οικισμού Ρομά

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι οριστικοποιήθηκε το πλάνο οικισμού στη Νέα Σμύρνη Λάρισας το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών της Θεσσαλίας για 14 ημέρες, ενώ κλεινει η δομη φιλοξενίας στο Κουτσόχερο.

Για το θέμα, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε σημειώσει τα εξής: «Οι Ρομά σε ολόκληρη την Ευρώπη συγκαταλέγονται στις αδύναμες ομάδες, γιατί ζουν σε υποβαθμισμένες κατοικίες. Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης δεν έχουν νερό, κάτι που κάνει δύσκολο ακόμα και το πλύσιμο των χεριών και μειωμένη πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές. Πρέπει
να καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι, δεν είναι απειλή, αλλά
ευάλωτη ομάδα, τα μέτρα που έχουν παρθεί, αφορούν την διασπορά του ιού. Πρέπει
να βοηθήσουμε στην ενημέρωση τον έλεγχο και την παρακολούθηση της κατάστασης.
Οι συμπολίτες μας θα συνεχίσουν να έχουν ισότιμη πρόσβαση»

«Κλειστοί οι χώροι λατρείας για τους πιστούς»

Κλείνοντας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πολίτες, όπως και οι χώροι λατρείας για όλα τα δόγματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter