Κορονοϊός: 60.000 μπορεί να είναι φορείς για περισσότερο από τρεις μήνες

Κορονοϊός: 60.000 μπορεί να είναι φορείς για περισσότερο από τρεις μήνες

Πάνω από 60.000 ασθενείς με κορονοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανό να είναι παρατεταμένοι ασθενείς με κορονοϊό για περισσότερο από τρεις μήνες, όπως επισημαίνει ο καθηγητής Tim Spector, ο οποίος είναι επικεφαλής της εφαρμογής Covid Symptom Study app, έπειτα από μελέτη. 

Σύμφωνα με την Guardian, ορισμένες περιπτώσεις είναι ήπιες, άλλες είναι εξουθενωτικές, με δύσπνοια και κόπωση. Μερικοί ασθενείς μάλιστα χρησιμοποιούσαν αναπηρικά αμαξίδια ενώ για κάποιους άλλους οι καθημερινές εργασίες όπως τα ψώνια ή το ανέβασμα σκαλοπατιών μπορεί να τους ρίξει στο κρεβάτι τους για μέρες.

Ο καθηγητής γενετικής επιδημιολογίας στο King’s College του Λονδίνου μίλησε στο ραδιόφωνο του BBC για τα στοιχεία που προκύπτουν από την εφαρμογή που δείχνουν ότι 300.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είχαν συμπτώματα που κράτησαν πάνω από έναν μήνα και αυτοί ονομάζονται παρατεταμένοι ασθενείς με κορονοϊό.

Από αυτούς, οι 60.000 είχαν συμπτώματα που κράτησαν πάνω από τρεις μήνες.

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι κάποιοι ασθενείς με κορονοϊό έχουν συμπτώματα ακόμα και έξι μήνες αφού έχουν νοσήσει και μάλιστα τόνισε ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι νεαρής ηλικίας. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter