Κορονοϊός: 66 δόσεις εμβολίου καταστράφηκαν στο Δρομοκαΐτειο λόγω του χθεσινοβραδινού blackout

Κορονοϊός: 66 δόσεις εμβολίου καταστράφηκαν στο Δρομοκαΐτειο λόγω του χθεσινοβραδινού blackout

Εξήντα έξι δόσεις εμβολίων, που αντιστοιχούν σε έντεκα φιαλίδια, καταστράφηκαν στο Δρομοκαΐτειο εξαιτίας του χθεσινού γενικευμένου blackout λόγω της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο.

Αυτό κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, σε τηλεοπτική του παρέμβαση στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως παρότι δούλεψε η γεννήτρια στο φαρμακείο του νοσοκομείου όπου είναι αποθηκευμένα τα εμβόλια, υπήρξε βλάβη στον πίνακα με αποτέλεσμα 11 φιαλίδια που αντιστοιχούν σε 66 δόσεις να καταστραφούν.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως οι συγκεκριμένες δόσεις δεν ήταν για τους ασθενείς αλλά για απλούς πολίτες.

Δείτε επίσης: Απώλεια εμβολίων παραδέχτηκε η Πελώνη εξαιτίας του μπλακ άουτ

Λόγω της χθεσινής διακοπής ρεύματος και της βλάβης που έπαθε ο πίνακας του ηλεκτρικού ρεύματος στο Δρομοκαΐτειο σταμάτησε η λειτουργία του ψυγείου που ήταν φυλαγμένα 11 φιαλίδια εμβολίου κατά του κορονοϊού. Σύνολο 66 δόσεις εμβολίου. “Καταστράφηκαν οι εν λόγω 66 δόσεις του εμβολίου” καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ Γιαννακός.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν τα ραντεβού των ηλικιωμένων στο Δρομοκαΐτειο για. “Ήταν 16 ραντεβού και μάλιστα οι δύο εξ αυτών ηλικιωμένοι με σοβαρά κινητικά προβλήματα είχαν προσέλθει στο εμβολιαστικό κέντρο και έφυγαν χωρίς να εμβολιασθούν” αναφέρει ο κ Γιαννάκος.

Το σχόλιο του υπ. Υγείας

«Από τη χτεσινή διακοπή ρεύματος αποσύρθηκαν για λόγους ασφαλείας 11 φιαλίδια στο Δρομοκαΐτειο. Το νοσοκομείο προμηθεύεται νέα φιαλίδια με στόχο να πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος της ημέρας όλα τα σημερινά ραντεβού. Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο ραντεβού έχουν ενημερωθεί σχετικά. Περισσότερες πληροφορίες στην απογευματινή ενημέρωση», αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Ερωτήματα

Την απώλεια εμβολίων λόγω του γενικευμένου μπλακ άουτ σε Αττική και Πελοπόννησο παραδέχτηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η αν. κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, η κ. Πελώνη έκανε λόγο για μικρή απώλεια εμβολίων από την εκτεταμένη διακοπή ρεύματος που προκλήθηκε από τη βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο χωρίς όμως να υπεισέρχεται σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι κρίσιμα και η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις. Πώς οι απώλειες αυτές επηρεάζουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα; Ποιος ευθύνεται για την εγκληματική απρονοησία τη στιγμή που η επιχείρηση «Ελευθερία» έχει εκτροχιαστεί πλήρως; 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter