Κορονοϊός: 74 νέα κρούσματα – Η άποψη Τσιόδρα για τα τεστ αντισωμάτων

Κορονοϊός: 74 νέα κρούσματα –  Η άποψη Τσιόδρα για τα τεστ αντισωμάτων

«Οι επόμενες εβδομάδες είναι εξαιρετικά σημαντικές» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοιό κ. Τσιόδρας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι ο ιός φαίνεται να προσβάλει σε ορισμένους ασθενείς και το καρδιακό ιστό με τρόπο ανεξήγητο, μέχρι τώρα, για τον επιστημονικό κόσμο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε 74 νέα κρούσματα στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες. Συνολικά, έχουν καταμετρηθεί 966 κρούσματα του Covid-19 με 28 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σύμφωνα με οτν κ. Τσιόδρα έχουν γίνει 13.000 διαγνωστικά τεστ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανέφερε επίσης ότι 66 εκ των ασθενών νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ 65 είναι διασωληνωμένοι. Το 86% είναι άνδρες και οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα. Τα θύματα του κορονοϊού ανέρχονται σε 28 από αυτούς (23 άνδρες και 5 γυναίκες), ενώ στο 89% εξ αυτών εντοπίστηκε υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικία άνω των 70 ετών

Σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν καταγραφεί 500.000 κρούσματα με περισσότερους από 22.000 θανάτους. Αντίθετα 119.000 ασθενείς έχουν αναρρώσει. Πλέον, οι ΗΠΑ έχουν τα περισσότερα κρούσματα σε όλο τον κόσμο με περισσότερες από 82.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Νέα δεδομένα για την θεραπεία

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, ελέγχεται η χρήση φαρμάκων τα οποίο έχουν αποτελεσματικότητα για τον ιό με βάση μοντέλα από εργαστηριακά πειράματα. Παράλληλα, προκρίνεται η χρήση των σκευασμάτων αυτών για ανθρώπους που νοσηλεύονται .Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, θα χρησιμοποιηθούν και φάρμακα τα οποία έχουν καρδιοπροστατευτικό μηχανισμό σε κάποιους ασθενείς γιατί ο ιός φαίνεται ότι προσβάλει και τον καρδιακό ιστό με τρόπο προς ώρας ακατανόητο για τον επιστημονικό κόσμο.

«Τα τεστ αντισωμάτων δεν είναι για αυτή την φάση της επιδημίας»

Σχετικά με τα τεστ αντισωμάτων, ο Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε πως στην παρούσα φάση της επιδημίας στην Ελλάδα, τα συγκεκριμένα τεστ δε συστήνονται να χρησιμοποιηθούν από το γενικό κοινό, καθώς δεν είναι διαγνωστικά της νόσου. Ένα θετικό τεστ μπορεί να είναι «ψευδώς θετικό» λόγω έκθεσης σε άλλα είδη κορονοιών, ενώ ένα αρνητικό τεστ στην οξεία φάση της νόσου σε έναν άνθρωπό χωρίς ή με ελαφρα συμπτώματα μπορεί να δώσει και το λάθος μήνυμα, ότι δεν νοσεί.

Τα πιο αξιόπιστα τεστ είναι τα μοριακά τεστ τα οποίο προκρίνονται από τους διεθνείς φορές και αυτή την στιγμή πραγματοποιούνται σε όλες τις χώρες του κόσμου. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ερευνητικές ομάδες από τα πανεπιστήμια της Ελλάδας θα αξιολογήσουν την αξιοπιστία τους, αλλά και την πιθανή χρήση τους στο μέλλον για επιδημιολογικού σκοπούς.

Τα ευχάριστα νέα

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η μητέρα που είχε βρεθεί θετική στον ιό και γέννησε στο Αττικό πήρε εξιτήριο, ενώ ο κ. Τσιόδρας σημείωσε επίσης ότι 4 ασθενείς έχουν αποσωληνωθεί. Για τους τελευταίους τονίστηκε ότι είχαν ηλικία από 52 έως 67 έτη και δύο εκ των τεσσάρων αντιμετώπιζαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ωστόσο, τα κατάφεραν λαμβάνοντας αντιϊική θεραπεία. Παράλληλα πενήντα δύο ασθένειες έχουν πάρει εξιτήριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter