Κορονοϊός: 102 νέα κρούσματα – 1.314 συνολικά στην Ελλάδα – 49 νεκροί

Κορονοϊός: 102 νέα κρούσματα – 1.314 συνολικά στην Ελλάδα – 49 νεκροί

Ογδόντα δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και άλλα 20 σε κρουαζιερόπλοιο ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά, στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 1.314 κρούσματα, ενώ 49 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους.

Όπως ανέφερε αναλυτικά ο κ. Τσιόδρας στα 82 κρούσματα πρέπει να προσθέσουμε άλλα 20 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται στον Πειραιά ενώ εξετάστηκαν και τα 383 μέλη του πληρώματος.

Όσον αφορά τους νεκρούς, προστίθενται άλλοι 7 θάνατοι. Συνολικά έχουμε 49 νεκρούς. Ο αριθμός, αν και μειωμένος σε σχέση με άλλες χώρες, δείχνει την επιθετικότητα του ιού. Η μέση ηλικία των νεκρών είναι τα 72 χρόνια, Εξ αυτών 37 είναι άνδρες και 12 γυναίκες. 

Διασωληνωμένοι παραμένουν 85 συμπολίτες μας με μέση ηλικία τα 66 χρόνια. Εξ αυτών οι 17 γυναίκες ενώ το 57% παρουσιάζει υποκείμενο νόσημα. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας έκανε αναφορά σε αλλοδαπή γυναίκα που βρισκόταν σε δομή φιλοξενίας, σημειώνοντας ότι ο ΕΟΔΥ ιχνηλατεί τις επαφές της.

Για τη χρήση προστατευτικής μάσκας

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης και για τη χρήση προστατευτικής μάσκας από τον γενικό πληθυσμό, τονίζοντας την οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο ΠΟΥ συστήνει στους πολίτες να μην φορούν μάσκα, εκτός αν φέρουν τον ιό.

«Ελπίζουμε ότι θα μειωθεί η διασπορά του ιού το καλοκαίρι»

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να βάλουν «φρένο» στη διασπορά του ιού, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε τα εξής: «Ελπίζουμε ότι το καλοκαίρι θα μειωθεί η διασπορά του ιού, αλλά και η αντοχή του στο περιβάλλον, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους αναπνευστικούς ιούς».

Κοντοζαμάνης: «Τίθεται σε λειτουργία το μητρώο ασθενών»

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανέφερε, σχετικά με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ότι σε λίγες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία το μητρωό ασθενών Covid-19, με τα περιστατικά να παρακολουθούνται μέσω τηλεϊατρικής.

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Νέα μέτρα και απαγορεύσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς.

Η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας στην Καστοριά θα βρίσκεται σε καραντίνα μέχρι το βράδυ της 14ης Απριλίου, ενώ προβλέπονται μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις, προχωράμε στη λήψη πρόσθετων μέτρων τοπικού χαρακτήρα σε πέντε δήμους: Καστοριάς, Ορεστίδου, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης, από σήμερα το βράδυ στις 8, με απαγόρευση της κυκλοφορίας πολιτών και αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για λόγους όπως σωματική άσκηση, ανάγκες κατοικιδίου και προσφορά βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες και παρουσία σε τελετή όπως κηδεία», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τέλος, όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ θα εισέρχεται ένας πελάτης ανά 20 τ.μ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter