Κορονοϊός: 93 τα κρούσματα στη Ρωσία – «Δεν υπάρχει λόγος να τεθεί η χώρα σε καραντίνα», τονίζει το Κρεμλίνο

Κορονοϊός: 93 τα κρούσματα στη Ρωσία – «Δεν υπάρχει λόγος να τεθεί η χώρα σε καραντίνα», τονίζει το Κρεμλίνο

Ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι -προς το παρόν- δεν έχει υπάρξει κάποια αφορμή ώστε να ληφθεί η απόφαση για κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη Ρωσία λόγω του κορονοϊού.

Σε 93 ανήλθε ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη Ρωσία, καθώς μέσα σ’ ένα εικοσιτετράωρο προστέθηκαν 30 νέα κρούσματα, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα.

Συγκεκριμένα η Γκολίκοβα είπε ότι «στη Ρωσική Ομοσπονδία αυτή τη στιγμή με βάση τα στατιστικά στοιχεία έχουν καταγραφεί 93 ασθενείς, εκ των οποίων οι τέσσερις ανάρρωσαν και πήραν εξιτήριο. Επίσης 79 άτομα νοσηλεύονται, εκ των οποίων στους 57 η ασθένεια εκδηλώνεται σε ήπια μορφή χωρίς κάποια συμπτώματα». Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, επτά από τους ασθενείς μολύνθηκαν από το κορονοϊό σε επαφές με άλλα άτομα εντός της ρωσικής επικράτειας, ενώ από τα 93 κρούσματα τα 89 είχαν μολυνθεί στο εξωτερικό. Η Γκόλικοβα είπε ότι περίπου 15.000 άτομα ελέγχονται από τα 50.000 που βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση και τα οποία έχουν αφιχθεί από το εξωτερικό, αλλά όλοι τους είναι υγιείς.

Κρεμλίνο: «Κανένας λόγος για κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης»

«Προς το παρόν δεν υπήρξε καμία πρόταση, καμία αφορμή για κάτι τέτοιο (κατάσταση εκτάκτου ανάγκης), καμία απόφαση» δήλωσε ο Ντιμίτρι Πεσκόφ.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν υπάρχουν τεστ γενικής χρήσεως για να διαπιστώσει κανείς αν έχει ή όχι προσβληθεί από τον κορονοϊό τα οποία θα μπορούσαν να πωλούνται στα φαρμακεία, όταν του τέθηκε σχετικό ερώτημα, λέγοντας «ας μην γελιόμαστε» σ’ αυτό το ζήτημα. 

«Ως προς το ερώτημα, αν υπάρχουν τέτοια τεστ; Αυτή τη στιγμή μόνο ένας ειδικός θα μπορούσε να απαντήσει. Ρωτήστε το επιτελείο του υπουργού Υγείας», δήλωσε ο Πεσκόφ , σχολιάζοντας τις πληροφορίες που λένε ότι στην Εσθονία άρχισαν να πωλούν στα φαρμακεία τέτοιους είδους τεστ. Διερωτηθείτε, υπάρχουν στον κόσμο τεστ που επιτρέπουν στο κάθε πολίτη μόνος του να ελέγχει αν έχει ή όχι κορονοϊό. Αμφιβάλλω αν υπάρχουν τέτοια τεστ. Ας μη γελιόμαστε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter