Κορονοϊός: 95 νέα κρούσματα – 1156 συνολικά και 38 οι θάνατοι

Κορονοϊός: 95 νέα κρούσματα –  1156 συνολικά και 38 οι  θάνατοι

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία ο κορονοϊός στη χώρα μας. Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 95 νέα κρούσματα και άλλοι έξι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους. Ωστόσο η  καμπύλη της αύξησης της επιδημίας στη χώρα μας δειχνει βραδύτερο ρυθμό αύξησης από άλλες χώρες του κόσμου οπως Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία και ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας  69 ασθενείς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών αυτών είναι τα 71 έτη. Τα περισσότερα κρούσματα  καταγράφονται στην Αττική. 

Σχετικά με τις θεραπευτικές επιλογές ο κ Τσιόδρας είπε οτι 5 ασθενείς στην Κίνα πήραν ορό με αντισώματα με κάποια πρώιμα ενθαρρυντικά αποτελέσματα. 

Στην Ελλάδα οι ασθενείς που διασωληνώνονται έχουν μέση ηλικία τα 66 έτη και περίπου το 47% έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η πολιτεία εξετάζει το ενδεχόμενο μαζικής στρατηγικής στα τεστ οταν κριθεί απαραίτητο.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη σχετικά με τους θανάτους σε ανθρώπους που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ αναφέρεται θνητότητα που φτάνει εως και 47%.

Γιατί δεν κανουμε περισσοτερα τεστ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατι δεν κάνουμε στην Ελλάδα τεστ παρόλο που διεθνείς έρευνες αναφέρουν ότι όσο πιο πολλά τεστ γίνονται τόσο καλύτερα ελέγχεται η επιδημία, ο κ Τσιόδρας απάντησε: “Ελάχιστες χώρες στο κόμσο εφαρμοζουν την στρατηγική τηςΤαϊβάν και της Νότιας Κορέας, οι οποίες ήταν έτοιμες για αυτή την στρατιγική ήταν πολυ πιο πρώιμες στο χρόνο απο εμάς και είχαν και αντιστοιχή εμπειρία από τον SARS. Οι περισσότερες χώρες στο κόσμο δεν εφαρμόζουν τέτοια στρατηγική. Εξετάζεται αυτή την στιγμη το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί μια τέτοια στρατηγική στις περισσότερες χώρες του κοσμου όταν αρθούν τα μέτρα”. 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας προσθεσε επίσης για το θέμα “εξετάζει το ενδεχόμενο μαζικής στρατηγικής στα τεστ οταν κριθεί απαραίτητο, επιδημιολογικά και όταν όπως είπε χαρακτηριστικά θα έχει μια αξιόπιστη τεχνική η οποίο θα του δώσει καλά αποτελέσματα”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter