Κορονοϊός: 99 νέα κρούσματα – 1.613 συνολικά στην Ελλάδα – 59 νεκροί

Κορονοϊός: 99 νέα κρούσματα – 1.613 συνολικά στην Ελλάδα – 59 νεκροί

Ενενήντα εννέα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη ενημέρωση. Συνολικά, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 1.613 κρούσματα και 59 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοινώνοντας σήμερα τους έξι θανάτους σημείωσε πως ο μέσος όρος των συνολικά 59 νεκρών είναι τα 71 χρόνια εκ των οποίων οι 49 άνδρες και 10 γυναίκες. Εξ αυτών το 95% ή είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών. 

Όπως είπε διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 92 συμπολίτες μας με μέση ηλικία τα 66 χρόνια ενώ 23 εξ αυτών είναι γυναίκες. Πάνω από το 70% εξ αυτών έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 χρόνων, ενώ 11 άτομα έχουν αποσωληνωθεί. 

Όσον αφορά το σύνολο των κρουσμάτων, τα 1613 άτομα, εξ αυτών όπως είπε τα 335 συνδέονται με το εξωτερικό και τα 563 με εσωτερικές επαφές.

Παγκοσμίως, πάνω από 1.040.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί με 55.188 θανάτους αλλά και 22.000 άτομα να έχουν θεραπευθεί.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο Γηροκομείο Αθηνών, ώστε να πραγματοποιηθεί προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ευχαρίστησε το προσωπικό του ΕΚΑΒ και τους γιατρούς των ΜΕΘ για την προσφορά τους στη μάχη κατά του κορονοϊού.

«Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε»

Σε ερώτηση σχετικά με το πότε προβλέπει ότι θα φτάσουμε στο τέλος της έξαρσης του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι έχει δει μεν ορισμένα αισιόξοδα μηνύματα, σχετικά με την βραδεία αύξηση των κρουσμάτων, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός διότι «πολύ γρήγορα μπορεί να φτάσουμε στο άλλο άκρο».

Περιορισμοί σε Πάτρα και Βόλο

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι από τo Σάββατο (4/4) θα τεθεί σε ισχύ περιορισμός κυκλοφορίας στο Νότιο Πάρκο αλλά και στην πλαζ της Αγυιάς στην Πάτρα, ενώ από τη Δευτέρα 6 Απριλίου θα περιοριστεί η κίνηση πολιτών και στην παραλία του Βόλου.

Ιχνηλατήσεις και τεστ στη Ριτσώνα – 216 αρνητικοί στον ιό στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα έλαβαν χώρα ιχνηλατήσεις και ορισμένα τεστ σε επαφές της νοσούντος. Παράλληλα, έγινε αναφορά και στα κρούσματα κορονοϊού στο κρουαζιερόπλοιο «Ελ. Βενιζέλος», με 121 επιβεβαιωμένα κρούσματα μεταξύ των επιβατών και 216 άλλους να έχουν βρεθεί αρνητικοί στον ιό. Το απόγευμα θα ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς των επιβατών που δεν
νοσούν σε ξενοδοχεία, στα οποία θα παραμείνουν για 14 ημέρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter