Κορονοϊός-Άγιος Σάββας: Πάνω από 100 υγειονομικοί σε καραντίνα, 20 κρούσματα σε δύο μέρες

Κορονοϊός-Άγιος Σάββας: Πάνω από 100 υγειονομικοί σε καραντίνα, 20 κρούσματα σε δύο μέρες

Οι εργαζόμενοι στο αντικαρκινικό και ογκολογικό νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας» εκπέμπουν SOS συνολικά σε καραντίνα βρίσκονται πάνω από εκατό εξ αυτών.  

Όπως δηλώνει η γραμματέας εργαζομένων του νοσοκομείου, Κατερίνα Πατρικίου, στον ΑΡΤ FM και τον Λάζο Μαντικό, «αυτή τη στιγμή 100 περίπου εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα η νοσούν με κορονοϊό. Σήμερα δεν είχαμε κανένα χειρουργείο λόγω της διασποράς του ιού μέσα στο νοσοκομείο. Έχουν κλείσει κλινικές η υπολειτουργούν»

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε δύο ημέρες είχαν 20 κρούσματα κορονοϊού και αναβάλλονται σημαντικά χειρουργεία.

«Οι ογκολογικοι ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση αυτή τη στιγμή στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας. Έχουμε γίνει επικίνδυνοι για τους ογκολογικους ασθενείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ασθενής που μπήκε με αρνητικό τεστ και ο συνοδός, εγχειρίστηκε και μετά είχε κορονοιο» τονίζει η κα Πατρικίου.

Τέλος επισημαίνει ότι «Η διοίκηση του νοσοκομείου αρνείται να μας ενημερώσει επίσημα και έχει δώσει και εντολή στην επιτροπή λοιμώξεων να μην φεύγουν τα στοιχεία προς τον σύλλογο των εργαζομένων». Οι ίδιοι θα προβούν σε κινητοποιήσεις καθώς «Εν μέσω πανδημίας ο κρατικός προϋπολογισμός για την υγεία μειώνεται κατά 550εκ. Είναι δολοφονικό αυτό που γίνεται» υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter