Κορονοϊός: Άκαρπη η σύσκεψη Κεραμέως – λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων

Κορονοϊός: Άκαρπη η σύσκεψη Κεραμέως – λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων

Η σύσκεψη της επιτροπής των επιστημόνων με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων δεν είχε αποτέλεσμα με τη συνεδρίαση να είναι θυελλώδης, καθώς διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων μεταξύ των ειδικών.

Ο τρόπος και κυρίως η ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων ήταν τα ζητήματα που απασχόλησαν ιδιαιτέρως τους επιστήμονες στην πολύωρη σύσκεψη με τη Νίκη Κεραμέως που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης.

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η διεξαγωγή νέας συνεδρίασης στις 4 Ιανουαρίου, με την ελπίδα να ληφθούν οριστικές απόφασεις, μέσω της αξιολόγησης των επιδημιολογικών δεδομένων.

Στο «τραπέζι» έπεσαν, μεταξύ άλλων, προτάσεις όπως το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, οι οποίες δεν βρήκαν απήχηση στην πλειοψηφία των λοιμωξιολόγων, καθώς υπάρχει και η τάση που υποστηρίζει που οι σχολικές βαθμίδες θα πρέπει να παραμείνουν κλειστές, διότι τα επιδημιολογικά δεδομένα, προς το παρόν, δεν το επιτρέπουν.

Οι δύο αυτές απόψεις, μαζί με αυτή που ενστερνίζεται ένα κομμάτι της επιτροπής λοιμωξιολόγων περί ανοίγματος όλων των σχολικών βαθμίδων μετά τις γιορτές, θα τεθούν εκ νέου επί τάπητος στη νέα συνεδρίαση που θα λάβει χώρα το νέο έτος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter