Κορονοϊός: Άλλες 450 δόσεις εμβολίου χαμένες λόγω βλάβης ψυγείου στα Ιωάννινα

Κορονοϊός: Άλλες 450 δόσεις εμβολίου χαμένες λόγω βλάβης ψυγείου στα Ιωάννινα

Δεύτερη βλάβη μέσα σε μία εβδομάδα παρουσιάστηκε σε ψυγείο εμβολιαστικού κέντρου στα Ιωάννινα. 

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (9/2), η βλάβη του ψυγείου στο οποίο φυλάσσονταν, αυτή τη φορά στο φαρμακείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, αποτέλεσε την αιτία για την καταστροφή 75 φιαλιδίων εμβολίων, με αποτέλεσμα να πάνε… χαμένες 450 δόσεις.

Λίγες ημέρες πριν, αυτή τη φορά στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων είχαν «αποσυρθεί» ακόμη 36 φιαλίδια λόγω βλάβης στην διαδικασία ψύξης των εμβολίων, με τα οποία θα μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί 216 πολίτες. Δηλαδή, συνολικά μέσα σε μία εβδομάδα καταστράφηκαν 666 δόσεις εμβολίων.

Το γεγονός κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, η οποία ανέφερε:

«Αναδεικνύεται ότι η φύλαξη των εμβολίων είναι ένα δύσκολο ζήτημα με κυριότερο την εποπτεία της σταθερής ψύξης, ώστε να γίνεται αντιληπτό κάθε πρόβλημα έγκαιρα.

Μαζί με την ένδεια εμβολίων λόγω των εταιρικών και διακρατικών ανταγωνισμών, την έλλειψη υποδομών και προσωπικού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να αναλάβει αποκλειστικά τους εμβολιασμούς, με αποτέλεσμα το ΠΓΝΙ να φορτώνεται με 4 εμβολιαστικές γραμμές και να συζητιέται η δημιουργία 5ης που στερεί προσωπικό από χειρουργεία και κλινικές, τα προβλήματα υποδομών αλλά και ολοκληρωμένης πρόβλεψης κινδύνων και προβλημάτων εμφανίζονται ως καθοριστικά στην εξέλιξη των εμβολιασμών».

Επίσης, το γεγονός κατήγγειλε και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στον τοπικό τύπο:

“Εχθές «αποσύρθηκαν» 75 φιαλίδια εμβολίων αυτή την φορά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Λίγες μέρες πριν είχαμε την «απόσυρση» 36 φιαλιδίων στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων. Συνολικά χάθηκαν 666 δόσεις εμβολίων από τις ελάχιστες που έχουν πραγματοποιηθεί στο νομό μας», σημειώνουν τα μέλη του Εργατικού Κέντρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα εμβόλια που «χάθηκαν» αντικαταστάθηκαν άμεσα από το απόθεμα που υπάρχει στην αποθήκη του Νοσοκομείου Ιωαννίνων και οι εμβολιασμοί των πολιτών συνεχίζεται κανονικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter