Κορονοϊός: Αναβλήθηκε για το 2022 το Ευρωμπάσκετ

Κορονοϊός: Αναβλήθηκε για το 2022 το Ευρωμπάσκετ

Την αναβολή του Ευρωμπάσκετ Ανδρών 2021 για τον Σεπτέμβριο του 2022 αποφάσισε -όπως αναμενόταν- η FIBA. Tη διοργάνωση θα μοιραστούν Τσεχία, Ιταλία, Γεωργία και Γερμανια, ενώ η τελική φάς θα διεξαχθει στο Βερολίνο.

Η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το καλοκαίρι του 2021 «μπούκωσε» το καλεντάρι της ερχόμενης χρονιάς και υπαγόρευσε αναδιάρθρωση, όπως συνέβη και στον στίβο (με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Γιουτζίν, που επίσης μεταφέρθηκε στο 2022) και σε πολλά άλλα αθλήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας, της οποίας ηγείται ο Έλληνας Ανδρέας Ζαγκλής, το Ευρωμπάσκετ θα διεξαχθεί μεταξύ 1-18 Σεπτεμβρίου 2022, όπως και το αντίστοιχο τουρνουά της αμερικανικής ηπείρου.

Τα Προολυμπιακά τουρνουά, που ήταν να γίνουν τον ερχόμενο Ιούνιου, μετατέθηκαν για το επόμενο έτος, μεταξύ 22 Ιουνίου και 4 Ιουλίου 2021. Οι οριστικές ημερομηνίες θα πρέπει να εγκριθούν από τη ΔΟΕ. Η Ελλάδα θα μετάσχει στον «Όμιλο» της πόλης Βικτόρια στον Καναδά, όπου θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο μαζί με τους οικοδεσπότες και της Κίνα, Τουρκία, Τσεχία, Ουρουγουάη.

Η Εuroleague, στο μεταξύ, ανακοίνωσε ότι θα εξακολουθήσει να επεξεργάζεται σενάρια ολοκλήρωσης της φετινής σεζόν, σε συνεργασία με τις 18 ομάδες, τους λοιπούς μετόχους της και τα συνδικάτα των αθλητών και των προπονητών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter