Κορονοϊός: Ανησυχία από την αύξηση κρουσμάτων – Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Ξάνθη

Κορονοϊός: Ανησυχία από την αύξηση κρουσμάτων – Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Ξάνθη

Αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, η οποία έχει ανοίξει τις πύλες της προς τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Είκοσι οκτώ νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, με επτά εξ αυτών να είναι «εισαγόμενα». Παράλληλα, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε παράταση των περιοριστικών μέτρων σε τέσσερις Δήμους της Ξάνθης.

Δέκα από τα 28 κρούσματα τα οποία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, εντοπίζονται στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, γεγονός που οδήγησε την Πολιτεία στο να λάβει νέα μέτρα για την εν λόγω περιοχή, παρατείνοντας τα περιοριστικά μέτρα. Τα μέτρα αφορούν τους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων.

Τα νέα μέτρα για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

Η προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα

Επιπλέον, απαγορεύονται οι ιδιωτικές και δημόσιες συναθροίσεις άνω των 8 ατόμων.

Αρμόδια για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων είναι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν για επτά ημέρες, από την Παρασκευή 3/7 και ώρα 06:00 έως και την 06:00 ώρα της Παρασκευής 10/7, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Ειδικότερα, στις Κοινότητες Εχίνου και Μύκης, επιπρόσθετα ισχύουν τα εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν εντός και εκτός της Κοινότητας.

Συνέχιση της απαγόρευσης και αναστολής λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 6:00 καθημερινά.

Απαγόρευση κάθε ιδιωτικής και δημόσιας συνάθροισης, με εξαίρεση ενδοοικογενειακών συγκεντρώσεων συγγενών α’ βαθμού και έως 8 άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση όρων ατομικής προστασίας.

Επτά εισαγόμενα κρούσματα

Παράλληλα, επτά από τα 28 κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο (δηλαδή το 1/4 εξ αυτών) είναι «εισαγόμενα». Σύμφωνα με τα στοιχεία, πρόκειται για 2 άτομα από τον Προμαχώνα και ένα άτομο από τις Κάρπαθο, Βουλγαρία, Βοσνία, Αλβανία αλλά και την Ινδία. 

Η συνολική εικόνα

Έπειτα από την ενημέρωση της Πέμπτης, το σύνολο των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα έφτασε τα 3.458. Εξ αυτών, το 22,7% θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό (785) και το 55,3% σχετίζεται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται οκτώ συμπολίτες μας, με διάμεση ηλικία τα 60 έτη.  Τέλος, δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter