Κορονοϊός: Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα στην Ξάνθη – Ερωτήματα για τον θάνατο του 42χρονου στην Κρήτη

Κορονοϊός: Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα στην Ξάνθη – Ερωτήματα για τον θάνατο του 42χρονου στην Κρήτη

Ανησυχία έχει προκαλέσει ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού σε περιοχές της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, εννέα άτομα βρέθηκαν θετικοί στον ιό στην ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιά να ανακοινώσει τον υποχρεωτικό περιορισμό όλων των μετακινήσεων του συνόλου των κατοίκων της κοινότητας του Εχίνου στο δήμο Μύκης, στην Ξάνθη.

Πρόκειται για έναν μεγάλο αριθμό με αποτέλεσμα να θεωρείται ως περιοχή υψηλού επιδημιολογικού συντελεστή για τη νόσου.

Διαβάστε επίσης: Σε καραντίνα ο Εχίνος Ξάνθης λόγω κορονοϊού – Τι λέει ο δήμαρχος στο documentonews.gr

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, κατέληξε νωρίτερα την Τρίτη από κορονοϊό ηλικιωμένος που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Πρόκειται για έναν άνδρα από την περιοχή του Δήμου Μύκης.

«Από τις 6 σήμερα το απόγευμα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα του Εχίνου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί όλες οι μέριμνες για τρόφιμα και φάρμακα στους κατοίκους της περιοχής, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, έχει ενισχυθεί και από το ΕΚΑΒ το Κέντρο Υγείας Εχίνου, με την απαγόρευση να ισχύει τουλάχιστον μέχρι τις 7 Απριλίου.

«Καλούμε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και των χωριών του δήμου Μύκης αν μείνουν στα σπίτια τους» επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς και προειδοποίησε ότι είναι «υψηλότατος ο κίνδυνος διάδοσης της ασθένειας στην περιοχή».

Ερωτήματα για το θάνατο του 42χρονου στην Κρήτη

Την ίδια ώρα, απαντήσει αναζητούνται για το θάνατο του 42χρονου Γερμανού στην Κρήτη με κορονοϊό ο οποίος φαίνεται πως η επιδείνωση της υγείας του συνέβη σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του neakriti.gr, ο άτυχος καθηγητής νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική του ΠΑΓΝΗ αλλά οι γιατροί μιλούσαν για βελτίωση της κατάστασής του και πάντως δεν κινδύνευε η ζωή του.

Η περίπτωση του 42χρονου δείχνει πως ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες και μπορεί οι πιο ευάλωτοι να είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι και με υποκείμενα νοσήματα, αλλά αυτό δεν αποτελεί κανόνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter