Κορονοϊός: Ανησυχία από τον υπερδιπλασιασμό των κρουσμάτων σε μόλις 24 ώρες – Αναμένεται αύξηση στους σκληρούς δείκτες

Κορονοϊός: Ανησυχία από τον υπερδιπλασιασμό των κρουσμάτων σε μόλις 24 ώρες – Αναμένεται αύξηση στους σκληρούς δείκτες

Πίσω στα μέσα του περασμένου Απριλίου μας οδήγησαν στα στοιχεία του ΕΟΔΥ χθες, Τρίτη με τα κρούσματα να αγγίζουν τα 12.537 τα οποία μας υπενθυμίζουν πως ο κορονοϊός όχι μόνο δεν έφυγε ποτέ αλλά ένα έκτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται προ των πυλών.

Μέσα σε ένα μόλις 24ωρο τα κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν αφού, 4.832 θετικά κρούσματα καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ την περασμένη Δευτέρα ενώ σε μόλις μία εβδομάδα στη χώρα μας έχουν καταγραφεί συνολικά 53.914 μολύνσεις ενώ από την αρχή του μήνα έχουν καταγραφεί 109.295 κρούσματα.

Όπως φαίνεται  το πρώιμο θερινό επιδημικό κύμα βρίσκεται στην ταχεία πορεία προς την κορύφωσή του,  με τους ειδικούς να αναμένουν την επίπτωση στους σκληρούς δείκτες των διασωληνώσεων και των θανάτων τις επόμενες εβδομάδες. Υπαίτιες για το νέο κύμα του κορονοϊού που απειλεί την Ευρώπη και την Ελλάδα, είναι οι δύο υποπαραλλαγές της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, ΒΑ.4 και ΒΑ.5.

Η Αττική μετρά σχεδόν 8.000 από τα χθεσινά κρούσματα ενώ στον επιδημιολογικό χάρτη «κοκκινίζουν» η Κρήτη (πάνω από 1.250 κρούσματα) και τα νησιά του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου.

«Να προσέχει ο κόσμος να τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας είναι πολύ βασικό αυτό. Γιατί όλοι θα κινηθούν, όλοι θα βγαίνουν βόλτες, όλοι θα πάνε στα μπάνια. Μέρες καλοκαιριού θέλει προσοχή!», λέει μιλώντας στο iatropedia.gr, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη και επισήμανε πως δε χρειάζεται να ληφθούν μέτρα.

«Δεν χρειάζεται να πάρουμε μέτρα, έχει κουραστεί ο κόσμος να του επιβάλλουν μέτρα. Πρέπει ο καθένας να φοράει τη μάσκα του εκεί που πρέπει» επισήμανε με την ίδια να εκτιμά προ ημερών ότι «βγάλαμε νωρίς τις μάσκες» και πως θα έπρεπε να έχουν διατηρηθεί υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους έως τις 10 Ιουλίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter