Κορονοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων – «Σε ανοδική πορεία η πανδημία στην Ελλάδα»

Κορονοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων – «Σε ανοδική πορεία η πανδημία στην Ελλάδα»

Την ανησυχία τους δεν κρύβουν πλέον οι ειδικοί για την άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού, τη στιγμή που η κυβέρνηση επεξεργάζεται πλήρη χαλάρωση των μέτρων. Ενδεικτική είναι η διατύπωση που επέλεξε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ο οποίος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως αν επιτραπεί η είσοδος στους ανεμβολίαστους στους κλειστούς χώρους θα γίνει μόνο για οικονομικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τα τελευταία στοιχεία, υπογράμμισε πως η επιδημία στην Ελλάδα είναι σε ανοδική πορεία, καθώς χθες είχαμε πάνω από 400 εισαγωγές στα νοσοκομεία. Πρόσθεσε, μάλιστα: «Η κοινωνία αντέχει να μετατρέψουμε τον κορονοϊό σε ένα συνάχι», και συνέχισε λέγοντας πως αν επιτραπεί στους ανεμβολίαστους να μπουν στους κλειστούς χώρους ή σε χώρους εστίασης αυτό θα γίνει μόνο για οικονομικούς λόγους. «Επιστημονικά αυτό δεν έχει καμία λογική αυτή τη στιγμή» είπε.

Ακόμα, ανέφερε πως η Όμικρον αφήνει μικρό διάστημα ανοσίας μετά τη νόσηση και γι’ αυτό έχουμε επαναμολύνσεις. Ωστόσο, τα εμβόλια προστατεύουν κατά 90% από σοβαρή νόσηση με Όμικρον 2.

Εξήγησε επίσης ότι 4-6 μήνες μετά την 3η δόση του εμβολίου κάποιος έχει τη μισή πιθανότητα να κολλήσει και να μεταδώσει.

Αναφορικά με το εμβόλιο, σχολίασε πως τον Οκτώβριο θα έχουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο. Κάλεσε δε, την κυβέρνηση να επιτρέψει σε όποιον θέλει να κάνει την 4η δόση.

Εν κατακλείδι, σημείωσε πως ο ΕΟΔΥ θα αρχίσει να δίνει και τα ποσοστά ασθενών που έχουν κάνει 2 ή 3 δόσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter