Κορονοϊός: Ανησυχία των ειδικών για την «έκρηξη» κρουσμάτων – Τσακρής: Και τα Χριστούγεννα θα έχουμε πρόβλημα (Video)

Κορονοϊός: Ανησυχία των ειδικών για την «έκρηξη» κρουσμάτων – Τσακρής: Και τα Χριστούγεννα θα έχουμε πρόβλημα (Video)

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής εκτιμώντας ότι θα είναι: «πολύ δύσκολος μήνας ο Δεκέμβριος, θα έχουμε ένα μακρόσυρτο τέταρτο κύμα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ερωτηθείς γιατί το συγκεκριμένο κύμα κορονοϊού είναι βαρύ και θανατηφόρο, ο καθηγητής εξήγησε ότι η Ευρώπη ξέχασε ότι το φθινόπωρο είναι η εποχή του κορονοϊού, όπως και πέρσι. Προέβλεψε, μάλιστα πως και τα Χριστούγεννα θα έχουμε πρόβλημα στα νοσοκομεία, δεδομένου ότι θα προστίθενται σοβαρά περιστατικά.

«Υπήρξε μια αύξηση πολύ απότομη και στη συνέχεια θα υπάρξει κάθοδος, λογικά πριν τα Χριστούγεννα», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας ότι όλο τον Δεκέμβριο θα έχουμε αυτή την πίεση και «μετά λογικά θα έχουμε κάμψη αλλά έχουμε και το χειμώνα μπροστά μας».

Επίσης, αναφορικά με τον εμβολιασμό, ο καθηγητής είπε πως θα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η τρίτη δόση, ενώ παρέπεμψε στο παράδειγμα του Ισραήλ.

«Δεν φταίει το εμβόλιο, όσο περνάνε οι μήνες περνάει η δραστικότητα», τόνισε.

Παράλληλα ο κ. Τσακρής εκτίμησε ότι θα μπούμε σε ένα πέμπτο επιδημικό κύμα μέσα στο χειμώνα και θα νοσήσουν οι εμβολιασμένοι που δεν έχουν πια ανοσία, όπως συνέβη στο Ισραήλ.

Βασιλακόπουλος: H αύξηση των ΜΕΘ δεν είναι λύση, απαιτούνται και εντατικολόγοι

Δεν αρκούν να αυξηθούν οι ΜΕΘ αν δεν αυξηθούν και οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία διευκρίνισε ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΙ, υπάρχει σημαντική έλλειψη εντατικολόγων, που σημαίνει ότι αν φτιαχτούν καινούριες ΜΕΘ δεν θα μπορούν να στελεχωθούν και δεν θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.

«Το να ανοίγουμε κρεβάτια έκτακτης ανάγκης και όχι πραγματικές ΜΕΘ σωστά στελεχωμένες, το να μετατρέπεις ένα χειρουργείο σε ΜΕΘ είναι μία λύση ύστατης ανάγκης και δεν μπορείς να πετύχεις τα αποτελέσματα που θα πετύχαινες αν είχες μία σωστά στελεχωμένη, οργανωμένη και έμπειρη ΜΕΘ. Δεν γίνεται να έχουμε ιδανικά αποτελέσματα σε συνθήκες πολέμου και έκτακτης ανάγκης», τόνισε.

Είπε, επίσης, ότι «από τη στιγμή που δεν έχουμε άλλες ΜΕΘ και που ούτως ή άλλως το να γεμίσουμε τις ΜΕΘ με ασθενείς που έχουν κορονοϊό, δεν είναι λύση, γιατί και στα καλύτερα χέρια παγκοσμίως η θνητότητα είναι 40%, 4 στους 10 θα πεθάνουν», θα πρέπει να ληφθούν άλλα μέτρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter