Κορονοϊός: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για την 4η δόση εμβολίου – Προαιρετική για τους 30-59

Κορονοϊός: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για την 4η δόση εμβολίου – Προαιρετική για τους 30-59

Ισχυρή σύσταση στους πολίτες άνω των 60 ετών να κάνουν και την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού απευθύνει η Επιτροπή Εμβολιασμών, που συνεδρίασε την Πέμπτη.

Όσον αφορά στους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30 έως 59, ο εμβολιασμός με την 4η δόση είναι προαιρετικός, ενώ παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτερα 27-06-22.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter