Κορονοϊός: Άνοιγμα των σχολείων μέσα στον Ιανουάριο «βλέπουν» οι ειδικοί

Κορονοϊός: Άνοιγμα των σχολείων μέσα στον Ιανουάριο «βλέπουν» οι ειδικοί

Στο άνοιγμα των σχολείων μέσα στον Ιανουάριο προσανατολίζονται οι ειδικοί οι οποίοι επισημαίνουν πως αν συνεχιστεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας όπως παρουσιάζεται σήμερα, τότε δεν υπάρχει κίνδυνος για να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές. 

Θετικός ως προς το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των δημοτικών, μετά τις γιορτές, εμφανίστηκε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο κ. Γώγος είπε πως είναι θετικό το άνοιγμα των δημοτικών μετά τις γιορτές «σε πρώτη φάση και μία εβδομάδα μετά γυμνάσια, λύκεια».

«Αν μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σχολεία στις 8 του μηνός αυτό θα είναι θετικό. Τετάρτη με Πέμπτη θα δούμε αν θα ξεκινήσουμε με τα σχολεία, και δη με τα δημοτικά. Υπάρχει προσπάθεια να δούμε τα πράγματα θετικά για τα σχολεία, γιατί έχει τραβήξει πολύ η κατάσταση αυτή».ανέφερε.

Σχολιάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας, ο καθηγητής σημείωσε πως η εικόνα είναι καλή και η πορεία των αριθμών πτωτική. Σε ό,τι αφορά, δε, την κινητικότητα των γιορτών, ο κ. Γώγος σημείωσε: «Θα δούμε τι συνέβη και αυτές τις μέρες. Δεν είδα εκτροπές, ακραίες καταστάσεις». «Νομίζω ότι είμαστε στην έξοδο, στην αρχή της εξόδου του τούνελ», τόνισε, σχολιάζοντας και την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα μας. 

Θετική στο άνοιγμα και η Παγώνη

Υπέρ του ανοίγματος των σχολείων μετά τις γιορτές δηλώνει και η  πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη λέγοντας πως αν συνεχίσουν αν πηγαίνουν καλά οι δείκτες μέχρι και τις 5 του μηνός, δεν υπάρχει πρόβλημα να μην ανοίξουν τα σχολεία. Τόνισε επίσης, και τόνισε πως «καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter