Κορονοϊός: Ανοίγουν από την Παρασκευή τα ραντεβού εμβολιασμών ατόμων 80-84 ετών

Κορονοϊός: Ανοίγουν από την Παρασκευή τα ραντεβού εμβολιασμών ατόμων 80-84 ετών

Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα Ταξίαρχος Αρίστος Περρής.

«Παρόλα τα μέτρα, τα ημερήσια κρούσματα είναι περίπου 500, ενώ οι ηλικίες σε έξαρση είναι αυτές από τα 45-64 και από τα 65-74», ανέφερε αρχικά στην τοποθέτησή του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, που σημείωσε επίσης ότι τα ενεργά κρούσματα στη χώρα είναι 5.881. Όσον αφορά την επικράτεια, το 50% των ΜΕΘ Covid-19 είναι κατειλημμένο.

Από την πλευρά της, η Μίνα Γκάγκα σημείωσε ότι η μετάλλαξη του κορονοϊού προκαλεί ανησυχία στις τάξεις των υγειονομικών. Όσο για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η διευθύντρια του νοσοκομείου «Σωτηρία» υπογράμμισε ότι «πρέπει να εξακολουθήσουμε να τηρούμε τα μέτρα».

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή ανοίγει η διαδικασία των ραντεβού για τον εμβολιασμό ατόμων από 80 έως 84 ετών. «Από αύριο στις 18:00, θα προχωρήσουμε στο άνοιγμα των ραντεβού για την επόμενη ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, που είναι για τις ηλικίες 80 έως 84 ετών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Αρίστος Περρής επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 1.000 θα γίνει σε μία φάση, σημειώνοντας ότι στις 27 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία από το Καστελόριζο.

Στα νησιά όπου οι κάτοικοι είναι λιγότεροι από 1.000 ο εμβολιασμός θα γίνει σε μια βάση. Στις 27 Ιανουαρίου θα γίνει εμβολιασμός στο Καστελόριζο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter