Κορονοϊός: Ανοίγουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στις 11 Ιανουαρίου - Με τηλεκπαίδευση και... βλέπουμε η Δευτεροβάθμια

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, όπως και την έναρξη των εξ αποστάσεως μαθημάτων από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας έγιναν μετά τη νέα πολύωρη διάσκεψη της Νίκης Κεραμέως με την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, ανακοινώνεται η «δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων) από τη Δευτέρα 11/1/2021.

Επίσης ανακοινώνεται η συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων από την ίδια ημερομηνία.

Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα ανωτέρω σχολεία καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία την Παρασκευή 8/1/2021 (δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση την 8/1/2021).

Όσον αφορά τα γυμνάσια και τα λύκεια, ξεκινούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση την Παρασκευή 8/1/2021 και η δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα».

Παράλληλα, το υπουργείο επισημαίνει ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί μείωση της ύλης των εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ' Λυκείου στις Πανελλαδικές του 2021.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι θα ληφθούν επιπλέον μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού αναφορικά με ζητήματα όπως: ο συγχρωτισμός γονέων, κηδεμόνων και συνοδών των παιδιών στις δομές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Παιδείας, θα υπάρχει πρόβλεψη: «για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών), αλλά και για χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου της σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν».

Συν τοις άλλοις, γίνεται λόγος και για επιπλέον μέτρα πρόληψης για τους εκπαιδευτικούς, ενώ «διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά., και βεβαίως οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.