Κορονοϊός: Ανοικτό το ενδεχόμενο η Βρετανία να συμπεριλάβει και τη Γαλλία στην «κόκκινη λίστα»

Κορονοϊός: Ανοικτό το ενδεχόμενο η Βρετανία να συμπεριλάβει και τη Γαλλία στην «κόκκινη λίστα»

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι θέλουν να αποφασίσουν οι υπουργοί «εντός των επόμενων ημερών» αν θα τεθεί η Γαλλία στην «κόκκινη λίστα» των χωρών που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου» για την Covid-19, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Sky News.

Η Γαλλία επί του παρόντος είναι στη λεγόμενη «πορτοκαλί» λίστα. Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Βρετανία από χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη» λίστα είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, με δικά τους έξοδα.

«Μου λένε ότι το Γουάιτχολ (σ.σ. η έδρα της κυβέρνησης) πιστεύει ότι υπάρχει μικρό περιθώριο για να ληφθεί απόφαση για τη Γαλλία, πιθανόν μόνο μερικές ημέρες», ανέφερε ο πολιτικός συντάκτης του Sky Σαμ Κόατς, στο Twitter.

«Η Γαλλία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προορισμός διακοπών, μετά την Ισπανία. Τα περισσότερα δημόσια σχολεία κλείνουν την επόμενη Παρασκευή. Υπάρχει η πεποίθηση ότι θα πρέπει να ληφθεί μια απόφαση πριν από τότε», πρόσθεσε.

Το κανάλι εξήγησε ότι αν η απόφαση καθυστερήσει και ληφθεί μετά την επόμενη Παρασκευή, πάρα πολλοί άνθρωποι θα έχουν ήδη φύγει στο εξωτερικό για διακοπές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter