Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας και στη Βρετανία – Το διάγγελμα Τζόνσον (Video)

Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας και στη Βρετανία – Το διάγγελμα Τζόνσον (Video)

Σειρά της Βρετανίας να ανακοινώσει, με χαρακτηριστική καθυστέρηση, σε σχέση με άλλες χώρες που πλήττονται από τον Covid-19, αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Από το βράδυ της Δευτέρας, οι Βρετανοί θα επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον. Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε, σε δραματικό ύφος, ότι έπρεπε να ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 335 ανθρώπους.

Οι πολίτες της Βρετανίας θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις αναγκαίες αγορές στα σούπερ μάρκετ, να ασκούνται ατομικά, να μεταβαίνουν σε φαρμακεία και να μετακινούνται από και προς την εργασία τους, σε περίπτωση που δεν μπορεί να αποφευχθεί η τηλεργασία.

Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός προειδοποίησε τους πολίτες ότι θα πρέπει να αποφευχθούν οι συναντήσεις με φίλους και μέλη της οικογένειας με τα οποία δεν ζουν μαζί. Συν τοις άλλοις, ο Τζόνσον τόνισε ότι: «η αστυνομία θα έχει τη δύναμη να ασκεί κυρώσεις, όπως την επιβολή προστίμων αλλά και τη διάλυση τυχόν δημοσίων συγκεντρώσεων».

Μεταξύ των αυστηρότατων μέτρων τα οποία ανακοινώθηκαν από τη Ντάουνινγκ Στριτ περιλαμβάνεται και η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των δύο ατόμων σε δημόσιους χώρους, όπως και όλες οι κοσμικές εκδηλώσεις (γάμου, βαπτίσεις, με εξαίρεση τις κηδείες).

Τα πάρκα θα παραμείνουν ανοιχτά για ατομική άσκηση, αλλά οι όποιες απόπειρες συναθροίσεων θα καταστέλλονται. Κλείνοντας, ο Τζόνσον σημείωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα θα βρίσκονται συνεχώς υπό εξέταση και έπειτα από τρεις εβδομάδες θα αποφασιστεί εάν αυτά θα χαλαρώσουν ή όχι. Όπως τόνισε, αυτό είναι «στο χέρι σας», απευθυνόμενος στους Βρετανούς.

https://www.facebook.com/skynews/videos/596784424513060/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter